Πολιτική

Ζέττα Μακρή: Υπάρχει επάρκεια self test

Ζέττα Μακρή: Υπάρχει επάρκεια self test
"Το υπουργείο Παιδείας δεν είναι αρμόδιο για να τα τεστ, αλλά όταν ενημερώθηκε, φρόντισε να βρεθούν τα τεστ και να τα προμηθευτούν οι γονείς" τόνισε η κα Μακρή

Τη διαβεβαίωση πως υπάρχει επάρκεια σε self test και rapid test έδωσε νωρίτερα η Ζέττα Μακρή, υφυπουργός Παιδείας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

“Όποιοι πήγαν και δεν βρήκαν τα τεστ είναι εντός της προθεσμίας που τους είχε δοθεί”, ξεκαθάρισε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή για την έλλειψη των τεστ.

“Το υπουργείο Παιδείας δεν είναι αρμόδιο για να τα τεστ, αλλά όταν ενημερώθηκε, φρόντισε να βρεθούν τα τεστ και να τα προμηθευτούν οι γονείς”, σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι, “οι ειδικοί συνιστούν να γίνεται το τεστ έως και 24 ώρες πριν”.

“Το πού θα γίνει το τεστ είναι άλλο πρόβλημα από την αξιοπιστία του τεστ.Το υπουργείο μας κινητοποιήθηκε και συνεργάστηκε άψογα με όλους τους γονείς για να προμηθευτούν τα τεστ”, τόνισε η κα Μακρή.

Διευκρίνισε ότι, στην περίπτωση που “δεν υπάρχει δυνατότητα δήλωσης του τεστ στο Edupass, υπάρχει δυνατότητα υπεύθυνης δήλωσης”.

Ερωτηθείσα σχετικά με τυχόν αλλαγή του πρωτοκόλλου του 50+1 είπε ότι, “το υπουργείο ενεργεί βάσει των οδηγιών των ειδικών, αν δούμε ότι λόγω της Όμικρον χρειαστεί να αλλάξει το πρωτόκολλο του 50+1, θα αλλάξει”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments