Οικονομία

Ενοίκια covid: Νέες προθεσμίες δηλώσεων για τις υπεκμισθώσεις ακινήτων

Ενοίκια covid: Νέες προθεσμίες δηλώσεων για τις υπεκμισθώσεις ακινήτων
Ενοίκια covid: Νέες προθεσμίες για τα ενοίκια covid για τις υπεκμισθώσεις ακινήτων ανακοινώθηκαν από το Διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Γιώργο Πιτσιλή με απόφασή του.

Νέες προθεσμίες για τα ενοίκια covid για τις υπεκμισθώσεις ακινήτων ανακοινώθηκαν από το Διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Γιώργο Πιτσιλή με απόφασή του.

Με σκοπό την επιτάχυνση καταβολής των δηλώσεων COVID που αφορούν υπεκμισθώσεις ακινήτων, με απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή:

  • από την 21η Δεκεμβρίου 2021 μέχρι και την 10η Ιανουαρίου 2022, οι εκμισθωτές ακινήτων, των οποίων τα ακίνητα έχουν υπεκμισθωθεί, μπορούν να υποβάλουν αρχική ή τροποποιητική «Δήλωση Covid» ή/ και τροποποιητική (όχι αρχική) «Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας» για τους μήνες Νοέμβριο 2020 μέχρι και Ιούλιο 2021.
  • από την 11η Ιανουαρίου 2022 μέχρι και την 21η Ιανουαρίου 2022, οι υπεκμισθωτές ακινήτων δύνανται να υποβάλουν τροποποιητική «Δήλωση Covid» για τους παραπάνω μήνες.

Ενοίκια covid: Πότε θα καταβληθούν οι πληρωμές

Μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα αναμένεται να καταβληθούν τα χρήματα στους ιδιοκτήτες για που υπεκμισθώνουν τα ακίνητα τους και έλαβαν κουρεμένα ενοίκια κατά την περίοδο των lockdown. Παράλληλα, έως το τέλος Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί είναι ενός νέος γύρος συμψηφισμών αποζημιώσεων (2020) με φόρους.

ΑΚΙΝΗΤΑ

Ενοίκια covid: Τι ζητούν οι ιδιοκτήτες μέσω της ΠΟΜΙΔΑ

Μέσω της ΠΟΜΙΔΑ οι ιδιοκτήτες ζητούν τα παρακάτω:

  • Να ανοίξει η εφαρμογή για υποβολή διορθώσεων και δηλώσεων COVID της περιόδου Μαρτίου-Οκτωβρίου 2020.
  • Να ανοίξει η εφαρμογή για υποβολή δηλώσεων COVID για τους μήνες Ιούνιο & Ιούλιο 2021 διότι για αυτό το χρονικό διάστημα δόθηκε η ευκαιρία μόνο για αρχικές δηλώσεις.
  • Να εκδοθούν αποφάσεις για τους ΚΑΔ μηνών Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2021, ή έστω ανακοίνωση ότι δεν υπάρχει πλέον για κανένα δικαίωμα μείωσης ενοικίου, δεδομένου ότι διάφοροι ενοικιαστές να αρνούνται ακόμη και τώρα να καταβάλουν τα μισθώματα ή μέρος τους, με τον αναπόδεικτο ισχυρισμό ότι συνεχίζουν να έχουν δικαίωμα μείωσης ενοικίου!
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments