Οικονομία

Κώστας Σκρέκας: Κανένα νοικοκυριό δεν θα μείνει χωρίς ρεύμα μέσα στο χειμώνα

Κώστας Σκρέκας: Κανένα νοικοκυριό δεν θα μείνει χωρίς ρεύμα μέσα στο χειμώνα
Κώστας Σκρέκας: Για τα μέτρα που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση για τα νοικοκυριά αναφέρθηκε σήμερα ο υπουργός Ενέργειας κ. Περιβάλλοντος κ. Κώστας Σκρέκας.

Για τα μέτρα που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση για τα νοικοκυριά αναφέρθηκε σήμερα ο υπουργός Ενέργειας κ. Περιβάλλοντος κ. Κώστας Σκρέκας. Τα μεγαλύτερα σε αξία μέτρα που έχουν ληφθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση σημείωσε μεταξύ άλλων.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Σκρέκας εξήγησε πως η μέση επιδότηση για τα νοικοκυριά που ανακοινώθηκε για τον Ιανουάριο είναι μικρότερη από αυτή που ισχύει για τον Δεκέμβριο, αλλά αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι υπήρξε μια αποκλιμάκωση στις διεθνείς τιμές χονδρικής της ενέργειας.

Κώστας Σκρέκας: Κανένα νοικοκυριό δεν θα μείνει χωρίς ρεύμα μέσα στο χειμώνα

Ο κ. Σκρέκας, είπε ότι κανένα ευάλωτο νοικοκυριό δε θα μείνει χωρίς ρεύμα στην “καρδιά του χειμώνα”. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, η επιδότηση καλύπτει το 90% των αυξήσεων για ένα μέσο νοικοκυριό με κοινωνικό τιμολόγιο, ενώ και σε περίπτωση διακοπής της ηλεκτροδότησης λόγω απλήρωτου λογαριασμού, υπάρχει ο πενταψήφιος αριθμός 15902 με τον οποίο γίνεται άμεσα η επανασύνδεση για τα ευάλωτα νοικοκυριά.

Για τα υπόλοιπα νοικοκυριά, τόνισε πως στόχος της Κυβέρνησης είναι η μέση επιβάρυνση στον λογαριασμό ρεύματος για ένα νοικοκυριό να μην ξεπερνάει το 15% μετά τα μέτρα στήριξης.

Κώστας Σκρέκας: Τι ανέφερε για το νέο πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών

Στο πρόγραμμα για την απόσυρση ηλεκτρικών συσκευών η οποία ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο κ. Σκρέκας διαβεβαίωσε πως γίνονται όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για να τεθεί σε εφαρμογή μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022, ενώ μέσα στο επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν οι όροι και τα κριτήρια για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments