Ελλάδα

ΑΣΟΕΕ καθηγητής: Τα κίνητρα των κουκουλοφόρων αναζητά η ΕΛΑΣ

ΑΣΟΕΕ καθηγητής: Τα κίνητρα των κουκουλοφόρων αναζητά η ΕΛΑΣ
ΑΣΟΕΕ καθηγητής: Οι αστυνομικές αρχές αναζητούν τα κίνητρα των κουκουλοφόρων για τον ξυλοδαρμό του καθηγητή στο αμφιθέατρο.

Ο καθηγητής που χτυπήθηκε από κουκουλοφόρους μέσα στο αμφιθέατρο της ΑΣΟΕΕ έχει σοκάρει την ακαδημαϊκή κοινότητα. Οι αστυνομικές αρχές ήδη διερευνούν τα κίνητρα τους, ενώ προτεραιότητα αποτελεί η σύλληψη της ομάδας των κουκουλοφόρων. Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος έσπευσε να καταγγείλει το γεγονός, όπως ο Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος ανέφερε ότι “Καταδικάζουμε την επίθεση των τραμπούκων”.

Οι αστυνομικοί προσπαθούν μέσα απο μαρτυρίες φοιτητών, κάμερες και κινητά τηλέφωνα, να σκιαγραφήσουν το προφίλ της ομάδας και να χαρτογραφήσουν το δρομολόγιο που ακολούθησαν αλλά και πως κατάφεραν να μπουν μέσα στην αίθουσα.

Διερευνούν τα κίνητρα

Οι αξιωματικοί της Κρατικής Ασφάλειας, περιμένουν να δουν αν υπάρχει ανάληψη ευθύνης σε σαιτ συγκεκριμένου χώρου. Ψάχνουν δε, να δουν, ποιοί γνώριζαν τις δικαστικές διαμάχες που είχε τα τελευταία χρόνια ο καθηγητής και αν ήθελαν για αυτό τον λόγο να του επιτεθούν. Επίσης οι αστυνομικοί ερευνούν και την μαρτυρία του καθηγητή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο καθηγητής που δέχτηκε την επίθεση φέρεται, μιλώντας στους αστυνομικούς, να συνδέει το περιστατικό με τρεις μάρτυρες κατηγορίας, οι οποίοι είχαν εμπλακεί σε υπόθεση τοκογλυφίας. Μάλιστα, φέρεται να έκανε λόγο για «κατευθυνόμενη επίθεση» εναντίον του.

Όπως ανέφερε στο MEGA ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, από την αστυνομία συνδέουν την επίθεση με μια εκκρεμή δικαστική έρευνα. Πρόκειται για υπόθεση, αρχικά οικονομικού εγκλήματος και, στη συνέχεια, έρευνας για σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων.

Σοκαστιστικά όσα είπε ο καθηγητής

Όπως είπε ο ίδιος στους αστυνομικούς η επίθεση σημειώθηκε ενώ βρισκόταν σε μάθημα στο αμφιθέατρο. Στεκόταν στο κέντρο της αιθούσης όταν ξαφνικά δυο ομάδες περίπου 20 ατόμων που μπούκαραν ταυτόχρονα απο τις δυο εισόδους, κυκλωτικά, όρμησαν πάνω του, βρίζοντας τον χυδαία και χτυπώντας τον με μπουνιές και κλωτσιές στο σώμα και το κεφάλι.

«Τα έχασα και δεν κατάλαβα την αιτία» είπε ο καθηγητής για να προσθέσει πως «οι δράστες φορουσαν μάσκες για τον κοροναιό και κουκούλες» ενώ κάποιοι φοιτητές έπεσαν πάνω στους κουκουλοφόρους για να τον προστατεύσουν. Μετά την επίθεση εξαφανίστηκαν ενώ ο καθηγητής οδηγηθηκε στο γραφείο του αντιπρύτανη όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Στη συνέχεια,πήγε στον Ευαγγελισμό όπου υπεβλήθη σε εξετάσεις ενώ οι αστυνομικοί του έδωσαν και την παραγγελία για ιατροδικαστική εξέταση.

Το περιστατικό

Ομάδα κουκουλοφόρων εισέβαλε λίγο μετά τις 4:20 το απόγευμα σε αμφιθέατρο, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών εν ώρα μαθήματος και επιτέθηκε σε καθηγητή. Περίπου πέντε άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους εισέβαλαν, διέκοψαν και χτύπησαν καθηγητή που δίδασκε στο αμφιθέατρο το μάθημα Χρηματοοικονομική Διοίκηση του τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, όταν φοιτητές προσπάθησαν να προστατεύσουν τον καθηγητή τους ξυλοκοπήθηκαν και αυτοί. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το θύμα υποστήριξε στους αστυνομικούς πως πίσω από τον ξυλοδαρμό του κρύβονται τρεις καθηγητές με τους οποίους βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη.

Όπως έγινε γνωστό ο καθηγητής, σε λίγους μήνες πρόκειται να δικαστεί για το αδίκημα της τοκογλυφίας, ενώ η Εισαγγελία τον ερευνά για αδικήματα που αφορούν γενετήσιες πράξεις σε βάρος ανηλίκων.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορεί βίντεο φοιτητών από την επίθεση κατά του καθηγητή, μέσα από την αίθουσα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments