Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο για την Αυγή

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο για την Αυγή
Ο Βαγγέλης Παπαδημητρίου γράφει στο pagenews.gr για τα τα αναπάντητα ερωτήματα και τα ιδεολογικά χαρακώματα πίσω από την εφημερίδα

Μια από τις κρισιμότερες συνεδριάσεις του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ,  πραγματοποιείται σήμερα το πρωί και αφορά την τύχη της εφημερίδας Αυγή.

Μιας εκ των ιστορικότερων εφημερίδων της χώρας. Η προοπτική κλεισίματος είναι πλέον ορατή. Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ της Κουμουνδούρου, θεωρούν πως η εφημερίδα θα κλείσει «εκτός συγκλονιστικού απροόπτου» που, όμως, δεν υπάρχει στον ορίζοντα. Σημειωτέον πως η συνεδρίαση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες μια μερίδα στελεχών κυρίως της αριστερής πτέρυγας, επιμένει έστω και τη τελευταία στιγμή στην αδιάκοπη κυκλοφορία της.

Δεν είναι λίγοι, όμως, που θεωρούν πως πίσω από τις υπαρκτές οικονομικές δυσκολίες και τα «φορτωμένα μισθολόγια», υπάρχουν και λόγοι που αναδεικνύουν τη πολιτική και προσωπική Βαβέλ, που έχει δημιουργηθεί στο ΣΥΡΙΖΑ.

Τα αναπάντητα ερωτήματα

-ποιοι και πόσοι από τους ευρωβουλευτές του κόμματος είμαι συνδρομητές στην Αυγή;

-ποιοι και πόσοι από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι συνδρομητές;

-ποιοι και πόσοι από τα επαγγελματικά στελέχη είναι συνδρομητές;

-σε πόσα από τα γραφεία των κομματικών οργανώσεων η Αυγή έχει συνδρομές;

-ποιοι από τα πρώην στελέχη-μέλη του κόμματος που θήτευσαν σε υψηλές δημόσιες θέσεις, είναι συνδρομητές στην Αυγη;

-ποιοι θέλουν επί της ουσίας να κλείσει η ιστορική εφημερίδα;

Δεν είναι λίγοι εκείνοι εντός των τειχών που πιστεύουν πως πίσω από τη περιπέτεια της κομματικής εφημερίδος αναδεικνύεται το σοβαρό πολιτικό πρόβλημα που υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ. Τα νεότερα στελέχη δεν έχουν καμία σύνδεση πολιτική και συναισθηματική με την Αυγή. Οι περισσότεροι τη γνώρισαν όταν βρέθηκαν στη Κουμουνδούρου με τη ραγδαία και ξαφνική πολιτική άνοιξη του ΣΥΡΙΖΑ. Οι προσπάθειες που έγιναν κατά καιρούς είτε ήταν κατευθυνόμενες από τις τάσεις του κόμματος με λανθασμένες επιλογές θέλοντας να επιβάλλουν τα δικά τους πρόσωπα, είτε εδράζονταν στις φιλότιμες ενέργειες των δημοσιογράφων που βρίσκονται στο ίδιο γραφείο εδώ και χρόνια.

Αρκετοί θεωρούν πως η παραπάνω κατάσταση ενισχύεται και από τη πολιτική άρνηση να συνεχίσει να κυκλοφορεί η Αυγή, καθώς έχει ταυτιστεί με τον ιδεολογικό χώρο της ανανεωτικής αριστεράς ή με τον Συνασπισμό ή μετέπειτα με τον ΣΥΡΙΖΑ, έως σήμερα. Ιστορική διαδρομή με την οποία δεν επιθυμούν να συνεχίσουν. Όπως σημείωνε και ιστορικό στέλεχος της αριστεράς «επιθυμούν να κόψουν τον ομφάλιο λώρο»! Με ό,τι αυτό συνεπάγεται και στην ευρύτερη πολιτική εικόνα της Προοδευτικής Συμμαχίας…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments