Ελλάδα

Παγκόσμια Ημέρα Λογικής: Το ξεκαρδιστικό βίντεο της Φίνος Φιλμ

Παγκόσμια Ημέρα Λογικής: Το ξεκαρδιστικό βίντεο της Φίνος Φιλμ
Βίντεο της Φίνος Φιλμ με σκηνές από κωμικές ταινίες για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Λογικής

Μ’ ένα σπαρταριστό βίντεο η Φίνος Φιλμ γιορτάζει τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Λογικής. Στο βίντεο που ανέβασε η Φίνος Φιλμ στα social media περιλαμβάνεται μια συρραφή σκηνών από δημοφιλείς κωμικές ταινίες με θέμα τη λογική και το παράλογο.

“Φαίνεται πως είναι στη φύση του ανθρώπου να σκέφτεται λογικά και να ενεργεί παράλογα!”, αναφέρεται στην ανάρτηση.

Μεταξύ άλλων παρουσιάζονται σκηνές από τις ταινίες: «Μια Τρελή Τρελή Οικογένεια», «Οι Κληρονόμοι», «Ένας Ιππότης για τη Βασούλα», «Ο Ατσίδας», «Ο Ηλίας του 16ου», «Φωνάζει ο Κλέφτης» και «Η Γυναίκα μου Τρελάθηκε».

Παγκόσμια Ημέρα Λογικής

Η Παγκόσμια Ημέρα Λογικής (World Logic Day) καθιερώθηκε στις 13 Νοεμβρίου 2019 από την UNESCO και το Διεθνές Συμβούλιο Φιλοσοφίας και Ανθρωπιστικών Επιστημών. Αποφασίστηκε να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Ιανουαρίου, προκειμένου να τιμηθεί η επέτειος του θανάτου του αυστριακού Κουρτ Γκέντελ (1906-1978) και τα γενέθλια του πολωνοαμερικανού Άλφρεντ Τάρσκι, (1901-1983), δύο διακεκριμένων μαθηματικών και φιλοσόφων που είχαν τεράστια επίδραση στην ανάπτυξη της λογικής τον 20ό αιώνα.

Ο Γκέντελ μνημονεύεται περισσότερο για τα δύο θεωρήματά του για τη μη πληρότητα, που δημοσιεύθηκαν το 1931. O Τάρσκι είναι περισσότερο γνωστός για το έργο του στην αλγεβρική λογική.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments