Οδηγός

Κατώτατος μισθός 2022 Μητσοτάκης: Θα είναι πολύ μεγαλύτερη η αύξηση από το 2%

Κατώτατος μισθός 2022 Μητσοτάκης: Θα είναι πολύ μεγαλύτερη η αύξηση από το 2%
Κατώτατος μισθός 2022 Μητσοτάκης: Πολύ μεγαλύτερη από το 2% αναμένεται να είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού το 2022 όπως γνωστοποίησε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πολύ μεγαλύτερη από το 2% αναμένεται να είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού το 2022 όπως γνωστοποίησε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. “Έχω ζητήσει από τον Υπουργό Εργασίας να εκκινήσει άμεσα τη διαδικασία για μία δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού, που θα εφαρμοστεί από 1 Μαΐου αυτού του έτους και θα είναι πολύ μεγαλύτερη από την αύξηση του 2% που είδαν οι εργαζόμενοι από την 1η Ιανουαρίου του 2022”.

Κατώτατος μισθός 2022 Μητσοτάκης: Αυξήθηκε από 1 Ιανουαρίου

Αύξηση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, χωρίς όμως να συμπεριληφθούν σε αυτή τη διαδικασία και οι τριετίες, ενεργοποίησε το υπουργείο Εργασίας, από την 1η Ιανουαρίου. Οι νέες κατώτατες αποδοχές ανήλθαν στα 663 ευρώ μικτά, αλλά οι τριετίες που επίσης επηρεάζονται αναλογικά, παρέμειναν ανέπαφες. Το ίδιο ισχύει και για το επίδομα γάμου, που αντιστοιχεί στο 10% της όποιας αμοιβής παρέχεται στον ιδιωτικό τομέα.

Μητσοτάκης: Σε αναστολή το 25% των εργαζομένων της εστίασης για δύο εβδομάδες

Αύριο θα ανακοινωθεί νέο πλαίσιο στήριξης για τις επιχειρήσεις προανήγγειλε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1 και το κ. Νίκο Χατζηνικολάου. Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «Θα ανακοινώσουμε ένα νέο πλαίσιο στήριξης επιχειρήσεων και εργαζόμενων σε κλάδους που έχουν πληγεί από αυτό που έχει συμβεί από την πρωτοχρονιά και μετά. Συγκεκριμένα αναφέρομαι προφανώς και στον κλάδο του πολιτισμού αλλά και στον κλάδο της εστίασης. Θα δοθεί η δυνατότητα στις επιχειρήσεις για δύο εβδομάδες να βάλουν το 25% των εργαζόμενων τους σε αναστολή», σημειώνοντας ότι εκεί θα υπάρξει κρατική παρέμβαση.

Μητσοτάκης: Θέλουμε η ανεργία να γίνει μονοψήφια

Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε και για το θέμα της ανεργίας ότι η Ελλάδα κατέχει τα μεγαλύτερα ποσοστά στην Ευρώπη ακόμη και από την Ισπανία και απάντησε πως θέλουμε η ανεργία να γίνει μονοψήφια. Μάλιστα σημείωσε χαρακτηριστικά πως από το 17% έχει πέσει στο 13% ενώ κατά τη διάρκεια της πανδημίας δημιουργήθηκαν 50.000 θέσεις εργασίας. Για το επόμενο διάστημα ανακοίνωσε τη δημιουργία 80.000 νέων θέσεων εργασίας ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στο πρόγραμμα “Πρώτο ένσημο”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments