Πολιτική

Μητσοτάκης VS Τσίπρας και η αγωνία του [τερματοφύλακα] Ανδρουλάκη

Μητσοτάκης VS Τσίπρας και η αγωνία του [τερματοφύλακα] Ανδρουλάκη
Ο Βαγγέλης Παπαδημητρίου γράφει στο pagenews.gr σχετικά με την συνέντευξη που παραχώρησε ο πρωθυπουργός στον Νίκο Χατζηνικολάου, στην οποία κατέθεσε νέα ιδεολογική πλατφόρμα.

Η συνέντευξη του πρωθυπουργού, έγινε talk of the town, στο πολιτικό και δημοσιογραφικό κόσμο της χώρας. Μια πολιτική και ιδεολογική πλατφόρμα, δημοσιοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υποστηρίζουν οι ευρέως γνωστοί και άγνωστοι πολιτικοί κύκλοι. Ο πρωθυπουργός έδειξε το πραγματικό ανάλγητο πρόσωπο του, λένε οι αντίπαλοι. Με άλλα λόγια σε επικοινωνιακό επίπεδο, η συνέντευξη του προέδρου της κυβέρνησης αποτέλεσε αντικείμενο αναλύσεων.

Ουσιαστικά και πέραν της πανδημίας, οικονομία και πολιτική ήταν οι δυο βασικοί πυλώνες της συνέντευξης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατέθεσε μια νέα ιδεολογική πλατφόρμα. Του κοινωνικού φιλελευθερισμού. Ένα νέο πολιτικό αφήγημα που εδράζεται στον μακροοικονομικό σχεδιασμό. Ουσιαστικά, όμως, έστειλε, όπως εκτιμά και το σύνολο του πολιτικού κόσμου, το δικό του μήνυμα για την επερχόμενη-όποτε αυτή πραγματοποιηθεί-κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση. Σύγκρουση δυο κόσμων. ΝΔ εναντίον ΣΥΡΙΖΑ και στην εποχή της εικόνας: Μητσοτάκης εναντίον Τσίπρα. Καθώς τον Νίκο Ανδρουλάκη- είναι κοινή εκτίμηση και των δυο πολιτικών ηγετών «δεν τον έχουμε δει στα δύσκολα, δεν έχουμε ακούσει τις απόψεις του, δεν τον ξέρουμε».

Και οι δυο αρχηγοί των πιο ισχυρών κομμάτων στην Ελλάδα εκτιμούν πως η επόμενη μάχη είναι μεταξύ τους

Ο πρωθυπουργός από τη δική του πλευρά το είπε σχεδόν ξεκάθαρα, αποκλείοντας την οποιαδήποτε περίπτωση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ: «μας χωρίζει χάος». Κοντολογίς σύγκρουση μέχρι τέλους. Ουσιαστικά ο πρωθυπουργός έβαλε μια φραγή στην οποιαδήποτε φημολογία σε εκείνους που στον ΣΥΡΙΖΑ, με «διασπορά ειδήσεων μαρτυρούσαν πως στελέχη του κόμματος διαμορφώνουν πρόταση συνεργασίας με τη ΝΔ, μετεκλογικά». Ο εσωκομματικός πόλεμος του ΣΥΡΙΖΑ, καλά κρατεί..

Την ίδια στιγμή, ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενίσχυε το πόλεμο μεταξύ των δυο ιδεολογικών και πολιτικών ρευμάτων, σημειώνοντας σε «οικονομική» παρέα πως «δεν θα κάνω το ίδιο λάθος με τον Βενιζέλο και δεν θα είμαι ο στυλοβάτης του ΣΥΡΙΖΑ». Κανείς δεν γνωρίζει οι «οικονομικοί» του  συνδαιτημόνες τι του απάντησαν. Με τη δήλωση του, αυτή, ο Νίκος Ανδρουλάκης προσπάθησε να διαχωρίσει τη θέση του, από τους δυο μονομάχους ενίσχυσε, όμως, τη δικομματική τους σύγκρουση. Μπορεί να ήθελε να κόψει τον ομφάλιο λώρο του ΠΑΣΟΚικού παρελθόντος, που διέλυσε κυριολεκτικά τον ιδεολογικό χώρο, αλλά με ένα τρόπο, έδειξε πως δεν μπορεί να αποφύγει τη κρίσιμη μετεκλογική ημέρα που θα είναι η απάντηση ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς και στη πολιτική οι εκπλήξεις δεν είναι αδύνατες…

Η επόμενη ημέρα της πανδημίας-όποτε και αν αυτή υπάρξει-θα δώσει τη θέση της σε μια νέα και πολύ ενδιαφέρουσα πολιτική περίοδο.

Η υγειονομική κρίση μπορεί να δημιούργησε καριέρες, όπως, τόνισε ο πρωθυπουργός αλλά αποκάλυψε, όμως και τη «πολιτική ένδεια», πολλών στελεχών και στα δυο κόμματα.  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας, δεν μεταφέρουν τις ενοχές του κομματικού τους παρελθόντος. Δεν ανήκουν ούτε καν στη γενιά του Πολυτεχνείου. Είναι πολύ νεότεροι. Και οι δυο,έχουν αλλάξει κατά πολύ τα όρια των κομμάτων τους.

Η αλήθεια είναι περισσότερο ο Κυριάκος Μητσοτάκης που ως πρωθυπουργός έχει τη δυνατότητα μεγαλύτερων πολιτικών κινήσεων. Και οι δυο, όμως, αναπτύσσουν-ο Αλέξης Τσίπρας αναμένει το συνέδριο-το δικό τους ιδεολογικό μονοπάτι. Με διευρύνσεις και σύγχρονες αναφορές. Και οι δυο έχουν στρέψει για τα καλά τη ματιά τους από το παρελθόν που από μόνο του, έσβησε άδοξα με τη τραγική κατάληξη των μνημονίων. Με κάποιες κινήσεις θα απελευθερωθούν και από τα βαρίδια του παρελθόντος…

Η σύγκρουση είναι μεταξύ τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments