Τεχνολογία

Instagram: Έρχεται με νέα αλλαγή που θυμίζει Tik Tok

Instagram: Έρχεται με νέα αλλαγή που θυμίζει Tik Tok
Instagram: Το γνωστό κοινωνικό δίκτυο προχωρά σε μία ξεχωριστή αλλαγή που θυμίσει πολύ τα χαρακτηριστικά του Tik Tok.

Το Instagram συνεχίζει να προσθέτει νέα χαρακτηριστικά, ενώ πρόκειται να αποκτήσει σύντομα μια νέα λειτουργία. Πρόσφατα μάλιστα το γνωστό κοινωνικό δίκτυο έφτασε νέο ρεκόρ πλησιάζοντας τους 2 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες.

Tον Φεβρουάριο του 2021 το Instagram είχε ανακοινώσει ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να αλλάξει τον τρόπο που βλέπουν οι χρήστες τα περίφημα stories, χωρίς όμως θα δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες. Τώρα, το μέσο κοινωνικής δικτύωσης δοκιμάζει το κάθετο scroll στα stories, που θυμίζει αρκετά τον τρόπο που λειτουργεί το TikTok.

To κάθετο scroll

Χρήστες του Instagram από Βραζιλία και Τουρκία αναφέρουν ότι τα stories δεν λειτουργούν με swipe δεξιά και αριστερά, αλλά με κάθετο scroll. Με τη νέα αυτή αλλαγή, οι χρήστες με κάθετο scroll θα μεταφέρονται στα stories του επόμενου φίλου τους, ενώ με το παραδοσιακό οριζόντιο scroll θα συνεχίσουν να βλέπουν Stories από τον ίδιο χρήστη.

Πρέπει, βέβαια, να σημειώσουμε ότι τo Instagram δεν έχει ανακοινώσει ακόμα εάν το νέο χαρακτηριστικό στα stories θα γίνει διαθέσιμο για όλους τους χρήστες, καθώς περιμένει να δει τις αντιδράσεις από τη νέα αυτή αλλαγή.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Ο στόχος του Instagram

Προσπαθεί απεγνωσμένα να μείνει μπροστά από το TikTok, την ταχέως αναπτυσσόμενη εφαρμογή βίντεο σύντομης μορφής που μόλις ξεπέρασε τους 1 δισεκατομμύριο χρήστες τον Σεπτέμβριο — μόλις τρία χρόνια αφότου η εφαρμογή συγχωνεύθηκε με το Musical.ly και έγινε ευρέως διαθέσιμη. Ενώ το Instagram εξακολουθεί να ξεπερνά την πλατφόρμα, προς το παρόν, δεν είναι σαφές πόσο θα διαρκέσει αυτό. Το Instagram έχει κυκλοφορήσει μια λειτουργία μετά την άλλη που μοιάζει απλώς με το TikTok και το Reels Visual Reply που κυκλοφόρησε πρόσφατα είναι μόνο το πιο πρόσφατο παράδειγμα.

Βέβαια, η δική του εσωτερική μελέτη διαπίστωσε ότι η πλατφόρμα μπορεί να επιδεινώσει προβλήματα εικόνας σώματος σε νεαρά κορίτσια και έχει επίσης κατηγορηθεί ότι διευκολύνει τους έφηβους να βρουν ναρκωτικά. . Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει αυτά τα ζητήματα, η πλατφόρμα κυκλοφόρησε μια λειτουργία “take a break”, η οποία προτρέπει τους χρήστες να κλείσουν την εφαρμογή εάν την χρησιμοποιούσαν για ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα και επίσης ανακοίνωσε ότι εισάγει νέα γονική ελέγχους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments