Lifestyle

Τιτανικός: Πώς είναι σήμερα «το αγόρι από την Ιρλανδία» – Πληρώνεται ακόμα για την ταινία

Τιτανικός: Πώς είναι σήμερα «το αγόρι από την Ιρλανδία» – Πληρώνεται ακόμα για την ταινία
Ο Ρις Τόμπσον, που στα πέντε του χρόνια ενσάρκωσε το «μικρό αγόρι από την Ιρλανδία» στη θρυλική ταινία «Τιτανικός», αποκάλυψε ότι εξακολουθεί να κερδίζει χρήματα από τον ρόλο του, 25 χρόνια μετά.

Συγκίνησε με το βλέμμα και την ιστορία του, ενσαρκώνοντας ένα μικρό αγόρι από την Ιρλανδία, που βρήκε τραγικό θάνατο στο μεγαλύτερο ναυάγιο της ιστορίας, στη θρυλική ταινία «Τιτανικός». Έχουν περάσει 25 χρόνια από την πρώτη προβολή της, το αγόρι φυσικά μεγάλωσε και όπως αποκάλυψε εξακολουθεί να κερδίζει χρήματα, έκτοτε.

Ο Ρις Τόμπσον, που στα πέντε του χρόνια ενσάρκωσε το «μικρό αγόρι από την Ιρλανδία» στη θρυλική ταινία «Τιτανικός», αποκάλυψε ότι εξακολουθεί να κερδίζει χρήματα από τον ρόλο του, 25 χρόνια μετά. Πώς είναι σήμερα «το αγόρι από την Ιρλανδία» στον Τιτανικό -Πληρώνεται ακόμη για την ταινία, 25 χρόνια μετά | ΖΩΗ | iefimerida.gr

Το αγόρι από την Ιρλανδία

Ο ηθοποιός ήταν μόλις πέντε ετών όταν πήρε το ρόλο του νεαρού επιβάτη τρίτης θέσης που μένει παγιδευμένος στα κατώτερα στρώματα ενός ταξικού όπως η ζωή πλοίου και πεθαίνει τραγικά μαζί με τη μητέρα και την αδερφή του, μετά το χτύπημα του θρυλικού πλοίου στο παγόβουνο, στην ταινία του 1997.

Θυμάστε αυτό το αγοράκι που έπαιξε στον «Τιτανικό»;

Στη συγκλονιστική σκηνή, αυτός, η μητέρα του και η αδερφή του ήταν μεταξύ πολλών άλλων επιβατών που περίμεναν να ανοίξει η κεντρική πύλη της τρίτης θέσης. Όμως, η οικογένεια δεν κατάφερε ποτέ να φτάσει στη σωσίβια λέμβο και αργότερα εθεάθη στην καμπίνα της όπου οι τρεις τους πέθαναν μαζί.

Μία συγκλονιστική σκηνή, με τη μητέρα να βάζει τα δύο παιδιά της για… ύπνο ηρεμώντας τα με παραμύθια και υποσχέσεις για την καινούρια ζωή, που είχαν ξεκινήσει να βρουν με το μοιραίο πλοίο. Γνωρίζοντας η ίδια πως είναι καταδικασμένοι, να πνιγούν κλεισμένοι στα υπόγεια του πλοίου σαν τα ποντίκια. Όπου πας, πάω κι εγώ". Το ηλικιωμένο ζευγάρι στον Τιτανικό, που η γυναίκα επέλεξε να πεθάνει δίπλα στον άνδρα της. Η αληθινή ιστορία των πάμπλουτων επιχειρηματιών που προτίμησαν να πεθάνουν μαζί -

Ένα απολύτως ταξικό ναυάγιο

Και αυτό ήταν κάτι που συνέβη με χιλιάδες ακόμα επιβάτες του τραγικού ναυαγίου.

Ενώ ο ρόλος του ήταν μικρός, ήταν οδυνηρός, καθώς αντικατόπτριζε αυτό που πέρασαν πολλοί επιβάτες του Τιτανικού της τρίτης θέσης, οι οποίοι πέθαναν κατά τη διάρκεια της τραγωδίας.

Ο Ρις Τόμπσον σήμερα

Σήμερα, ο Ρις που είναι 30 ετών, εργάζεται ως διευθυντής ψηφιακού μάρκετινγκ στο Brian Head Resort, μια εγκατάσταση για σκι και σνόουμπορντ στη Γιούτα.

Παρόλο που είπε ότι δεν θυμάται πολλά από την εποχή που έκανε τα γυρίσματα ως παιδί, του τη «θυμίζουν» οι επιταγές που λαμβάνει κάθε χρόνο για τα δικαιώματα εκμετάλλευσης.

Αποδείχθηκε σοφή επιλογή

Η καριέρα του Ρις ξεκίνησε ως παιδί – μοντέλο, υπογράφοντας με έναν πράκτορα ταλέντων αφού κέρδισε έναν διαγωνισμό. Αυτός έδωσε στη μητέρα του την επιλογή ανάμεσα σε δύο ρόλους για τον Ρις – πρωταγωνιστή σε μια διαφήμιση βενζινάδικου ή μια ευκαιρία να παίξει έναν ρόλο στον Τιτανικό.

Αν και η διαφήμιση ήταν η ασφαλέστερη επιλογή, η μαμά του αποφάσισε να τον προτείνει για τον ρόλο στον Τιτανικό και τελικά αποδείχθηκε πως έκανε καλά, καθώς έγινε η δεύτερη ταινία με τις περισσότερες εισπράξεις όλων των εποχών.

«Αποδείχθηκε ότι ήταν μια από τις ταινίες με τις υψηλότερες εισπράξεις στην ιστορία, επομένως είναι αρκετά παράξενο εκ των υστέρων», είπε ο Τόμπσον στο Business Insider.

«Η μαμά μου είπε: “Ας το κάνουμε. Θα είναι ωραία. Ακόμα κι αν η ταινία είναι χάλια, θα τη δούμε.” Προφανώς, κατέληξε να κάνει μπαμ, οπότε δεν ήταν κακή απόφαση από την πλευρά της, αυτό είναι σίγουρο». Τιτανικός: Τα τρομερά Φαντάσματα του Ατλαντικού – Ροή φωτός και αφύπνιση

Λαμβάνει ακόμα επιταγές από τα δικαιώματα των επαναπροβολών της θρυλικής ταινίας

Ενώ τα χρόνια αμέσως μετά την κυκλοφορία της ταινίας ο ρόλος του ήταν ακόμα στο μυαλό του, αυτές τις μέρες οι επιταγές που λαμβάνει αποτελούν έκπληξη για εκείνον.

«Είναι περίεργο γιατί δεν υπάρχει πια στο μυαλό μου», είπε. «Δεν σκέφτομαι “Ω, πότε θα πάρω μια νέα επιταγή από τον Τιτανικό;”. Όταν συμβαίνει, είναι σαν, “Ω, ωραία, 100 δολάρια επιπλέον».

«Υπήρξαν μερικές φορές που είπα: “Ω, ουάου, αυτό είναι μια επιταγή 250 δολαρίων. Αυτή η ταινία είναι 12 ετών. Είναι αρκετά παράξενο», ανέφερε. «Αλλά ελπίζω ότι θα συνεχίσουν να την παίζουν πολύ ακόμα, γιατί αυτό σημαίνει περισσότερα χρήματα για μένα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments