Τεχνολογία

Airlander: Το φιλικό στο περιβάλλον αεροσκάφος που μπορεί αλλάξει τους κανόνες

Airlander: Το φιλικό στο περιβάλλον αεροσκάφος που μπορεί αλλάξει τους κανόνες
Η Hybrid Air Vehicles αποκάλυψε πρόσφατα τα πρωτότυπα σχέδια για το Airlander 10, ένα αεροσκάφος 100 θέσεων που προβλέπεται να λειτουργεί με 75% λιγότερες εκπομπές από ένα συμβατικό αεροπλάνο

Περίπου το 2,4% των παγκόσμιων εκπομπών CO2 προέρχεται από τα αεροπορικά ταξίδια και η βιομηχανία είναι υπεύθυνη για περίπου το 5% της υπερθέρμανσης του πλανήτη, σύμφωνα με τις σχετικές μελέτες.

View this post on Instagram

A post shared by Hybrid Air Vehicles (@hybridairvehicles)

Έχοντας αυτό υπόψη, όσοι έχουν οικολογική συνείδηση μπορούν να επιλέξουν να πετούν λιγότερο ή να κάνουν το ταξίδι τους οδικώς. Ωστόσο, μια μικρή εταιρεία με έδρα την Αγγλία που ονομάζεται Hybrid Air Vehicles έχει μια εναλλακτική λύση: τα εμπορικά αερόπλοια. Η Hybrid Air Vehicles αποκάλυψε πρόσφατα τα πρωτότυπα σχέδια για το Airlander 10, ένα αεροσκάφος 100 θέσεων που προβλέπεται να λειτουργεί με 75% λιγότερες εκπομπές από ένα συμβατικό αεροπλάνο.

Η Hybrid Air Vehicles ελπίζει να παρουσιάσει τελικά ένα υβριδικό-ηλεκτρικό μοντέλο έως το 2025, το οποίο θα μειώσει τις εκπομπές κατά 90%, και ένα εντελώς ηλεκτρικό μοντέλο έως το 2030 που θα είναι ένα αεροσκάφος μηδενικών εκπομπών.

Το επαναστατικό όχημα είναι κατάλληλο για κοντινά ταξίδια και η εταιρεία έχει προγραμματίσει ακόμη και δρομολόγια για το 2025. Τα προγραμματισμένα ταξίδια περιλαμβάνουν το Λίβερπουλ – Μπέλφαστ στο Ηνωμένο Βασίλειο, διάκειας πέντε ωρών και 20 λεπτών. Όσλο – Στοκχόλμη, σε εξίμισι ώρες και Σιάτλ – Βανκούβερ σε λίγο περισσότερο από τέσσερις ώρες.

Ένα ταξίδι με αερόπλοιο διαρκεί λίγο περισσότερο σε σχέση με ένα ταξίδι με αεροπλάνο. Ωστόσο, σε πλήρη αντίθεση με τα επιβατικά αεροπλάνα με περιορισμένο χώρο για τα πόδια και άβολα καθίσματα, το Airlander 10 διαθέτει πολυτελή, ευρύχωρη καμπίνα. Υπάρχουν μεγάλες, βελούδινες πολυθρόνες, μεγάλοι διάδρομοι και παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή.

«Για πολλές δεκαετίες το να πετάς από το Α στο Β σήμαινε να κάθεσαι σε έναν μεταλλικό σωλήνα με μικροσκοπικά παράθυρα—μια αναγκαιότητα αλλά όχι πάντα ευχαρίστηση», δήλωσε ο George Land, Διευθυντής Εμπορικής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Hybrid Air Vehicles. «Στο Airlander, η όλη εμπειρία είναι ευχάριστη, ακόμη και απολαυστική».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments