Διεθνή

Μόσχα – κορωνοϊός: Παράταση των μέτρων έως την Πρωταπριλιά

Μόσχα – κορωνοϊός: Παράταση των μέτρων έως την Πρωταπριλιά
Σε μία προσπάθεια να θωρακιστούν τα νοσοκομεία καθώς ανανένεται κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων

Την παράταση των  περιοριστικών μέτρων έως την Πρωταπριλιά ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν, καθώς αναμένεται κατακόρυφη αύξηση των μολύνσεων από τη μετάλλαξη Όμικρον. Ήδη την προαναγγελία των μέτρων είχε κάνει από την περασμένη εβδομάδα η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Τατιάνα Γκολίκοβα.

Οι περιορισμοί αφορούν σε τηλεργασία και οδηγίες για την προστασία των ηλικιωμένων ατόμων από τον κορωνοϊό

Το καθεστώς της αυτοαπομόνωσης για τα ηλικιωμένα άτομα και η απαίτηση να μεταφερθεί το 30% των εργαζομένων σε συνθήκες τηλεργασίας, παρατείνεται έως την 1η Απριλίου, δήλωσε ο δήμαρχος της Μόσχας.

«Εκτός των άλλων, επειδή προς το παρόν δεν γνωρίζουμε κατά πόσο η νέα παραλλαγή είναι επικίνδυνη για την μεγαλύτερη σε ηλικία γενιά και για να μην την εκθέσουμε σε μεγαλύτερο κίνδυνο, πήρα την απόφαση να παραταθεί έως την 1η Απριλίου του 2022 το καθεστώς της παραμονής στο σπίτι για τα άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών και για τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα», είπε ο Σομπιάνιν.

«Δεδομένης της ταχείας και ευρείας εξάπλωσης της Όμικρον, είναι σαφές ότι ο φόρτος εργασίας των εξωτερικών ιατρείων θα αυξηθεί απότομα», δήλωσε ο δήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας Σεργκέι Σομπιάνιν.

«Για να μπορέσουν οι κλινικές να αντεπεξέλθουν στον αυξημένο φόρτο εργασίας τους, έχουν τεθεί σε υπηρεσία περισσότεροι γιατροί… Έχουμε μπροστά μας μερικές δύσκολες εβδομάδες» είπε.

Η Μόσχα είχε επιβάλει περιορισμούς από τα τέλη Οκτωβρίου έως τα τέλη Φεβρουαρίου βάσει των οποίων άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών έπρεπε να μένουν στο σπίτι τους, εκτός αν είχαν εμβολιαστεί ή είχαν αναρρώσει από τον κορωνοϊό, ενώ οι επιχειρήσεις υποχρεούνταν να μεταφέρουν τουλάχιστον το 30% του προσωπικού τους σε τηλεργασία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments