Πολιτική

Συγχαρητήρια Μητσοτάκη στη Μετσόλα για την εκλογή της

Συγχαρητήρια Μητσοτάκη στη Μετσόλα για την εκλογή της
Η Ρομπέρτα Μετσόλα εξελέγη νέα πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Τη νέα πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Ματσόλα συνεχάρη ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτησή του στο twitter.

«Συγχαρητήρια για την εκλογή σας στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ανυπονομώ να συνεργαστούμε στενά υπό την ηγεσία σας για να εξασφαλίσουμε τη συλλογική μας ανάκαμψη από την πανδημία και να διασφαλίσουμε ότι η Ευρώπη θα είναι πρωτοπόρος στην ψηφιακή καινοτομία και τον πράσινο μετασχηματισμό» έγραψε ο κ. Μητσοτάκης.

Ποια είναι η Ρομπέρτα Μετσόλα

Η Ρομπέρτα Μετσόλα εξελέγη νέα πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Μετά τον θάνατο του πρώην προέδρου Νταβίντ Σασόλιξεκίνησε σήμερα η διαδικασία για την πλήρωση της θέσεως του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ σήμερα διεξήχθη η πρώτη ψηφοφορία.

Από την ψηφοφορία αυτή, εξελέγη η 43χρονη πολιτικός που κατάγεται από την Μάλτα και ανήκει στην πολιτική ομάδα του ΕΛΚ. Η Μετσόλα εξελέγη για πρώτη φορά μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το 2013, εκπροσωπώντας τη Μάλτα .

svg%3E

Λίγα λόγια για την πολιτική της διαδρομή

Εξελέγη πρώτη αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον Νοέμβριο του 2020. Είναι η πρώτη Μαλτέζα ευρωβουλευτής που έγινε αντιπρόεδρος. Μετά τον θάνατο του Προέδρου Ντέιβιντ Σασόλι στις 11 Ιανουαρίου 2022, η Μετσόλα έγινε η ενεργή πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εν αναμονή της εκλογής του διαδόχου του Σασόλι.

Η Μετσόλα είναι δικηγόρος και έχει ειδικευτεί στο ευρωπαϊκό δίκαιο και την πολιτική. Υπηρέτησε ως Ακόλουθος Νομικής και Δικαστικής Συνεργασίας της Μάλτας στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Μάλτας στην Ευρωπαϊκή Ένωση  και, από το 2012 έως το 2013 ως νομικός σύμβουλος της ύπατης εκπροσώπου της ένωσης για τις εξωτερικές υποθέσεις και την πολιτική ασφάλειας, Κάθριν Άστον.

Οι πολιτικές τοποθετήσεις της

H Μετσόλα  δεν έκρυψε ποτέ την αντίθεσή της στις αμβλώσεις και εξαίρει την ανάγκη να διασφαλιστεί ότι οι πολίτες θα δουν κοινή δράση «καθώς η Ευρώπη αντιμετωπίζει υβριδικές επιθέσεις στα σύνορά της». Θεωρεί σημαντική την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την καινοτομία αλλά και την προστασία των ελευθεριών. Το Ευρωκοινοβούλιο, όπως λέει, χρειάζεται μια ισχυρή φωνή, μια φωνή που να μεταφέρει τις ανησυχίες και τις προσδοκίες των πολιτών της ΕΕ στις σημαντικές προκλήσεις» που υπάρχουν.

Μάλιστα σε ένα από τα tweet της, που φαίνεται να είναι το κυρίαρχο σύνθημα της εκστρατείας του για την υποψηφιότητας για την προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αναφέρει: «Αν πιστεύεις σε κάτι, μην τα παρατάς».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments