Διεθνή

Brian Cox: Γιατί δεν πήρε ρόλο στο Game of Thrones, στους Πειρατές της Καραϊβικής και στο Harry Potter

Brian Cox: Γιατί δεν πήρε ρόλο στο Game of Thrones, στους Πειρατές της Καραϊβικής και στο Harry Potter
Brian Cox: «Ένα πράγμα με τους Πειρατές της Καραϊβικής που δεν μ αρέσει είναι ότι ο "Τζόνι Ντεπ ως Τζακ Σπάροου" είναι τόσο υπερβολικός».

Ακολουθεί ένα απόσπασμα από το Putting the Rabbit in the Hat, απομνημονεύματα του ηθοποιού Brian Cox. Έκανα το 25th Hour με τον Σπάικ Λι το 2002, και είναι απλώς ένας από τους καλύτερους σκηνοθέτες με τους οποίους έχω δουλέψει ποτέ. Οι άνθρωποι τον συνδέουν με αφροαμερικανό θέμα, το οποίο είναι αρκετά καλό και δίκαιο, αλλά δεν συνειδητοποιούν ότι είναι ένας τέλειος κινηματογράφος.

View this post on Instagram

A post shared by Brian Cox (@coxusa)

Επιπλέον, δεν έχω γνωρίσει ποτέ σκηνοθέτη τόσο διπλωματικό. Ο Εντ Νόρτον ήταν στην ταινία και είναι ωραίο παλικάρι, αλλά πονάει λίγο γιατί φαντάζεται τον εαυτό του ως συγγραφέα-σκηνοθέτη. Αυτός και εγώ είχαμε αυτή τη σκηνή στο μπαρ που ανήκει στον χαρακτήρα μου. Ο Σπάικ το έστησε άψογα, αλλά ο Εντ μπήκε και είπε, “Τώρα, έχω κάνει κάποια δουλειά στο σενάριο και έχω μερικές ιδέες και θα ήθελα να τις σκεφτείς. Έχω ξαναγράψει και λίγα πράγματα μέσα…»

View this post on Instagram

A post shared by Brian Cox (@coxusa)

Ο Σπάικ ήταν σαν, «Ω, καλά, άσε με να δω». Έριξε μια ματιά στις σημειώσεις του Εντ και μετά είπε: “Λοιπόν αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον. Εντάξει, αυτό που θα κάνουμε τώρα είναι…” και έβαλε τον Εντ πολύ σταθερά στη θέση του. Έγινε όμορφα. Χωρίς ραφή. Έπαιρνε τους πόντους του Εντ, αλλά βεβαιωνόταν ότι ο Εντ ήξερε ότι κάναμε τα πράγματα με τον δικό του τρόπο. Και το γεγονός ότι το έκανε χωρίς να στενοχωρήσει τον Εντ, ο οποίος τελικά έχει τη φήμη ότι είναι λίγο ασταθής, ήταν πραγματικά μεγάλο επίτευγμα.

Brian Cox: Ο ρόλος που απέρριψε στο Game of Thrones

Αυτό είναι ένα καταπληκτικό δώρο που έχει ο Spike και μεταφέρεται στην οθόνη. Πρόσφατα ξαναπαρακολούθησα το Do the Right Thing. Δεν την είχα δει εδώ και χρόνια, αλλά είναι μια άψογη ταινία και απολύτως διαχρονική με την έννοια ότι είναι τόσο επίκαιρη τώρα όσο και όταν έγινε, ίσως ακόμη περισσότερο.

Καθώς μιλάμε για το θέμα, το 25th Hour γράφτηκε από τον Ντέιβιντ Μπένιοφ, ο οποίος φυσικά ήταν ο showrunner για το Game of Thrones. Συχνά με ρωτούν αν μου πρότειναν να παίξω ρόλο στο Game of Thrones—γιατί ήταν και κάθε άλλος κακοποιός—και η απάντηση είναι, ναι, υποτίθεται ότι ήμουν ένας βασιλιάς που ονομαζόμουν Ρόμπερτ Μπαράθεον, ο οποίος προφανώς πέθανε όταν τον κατέστρεψε. ένας κάφρος στην πρώτη σεζόν. Ξέρω ελάχιστα για το Game of Thrones, επομένως δεν μπορώ να σας πω αν ήταν σημαντικός χαρακτήρας ή όχι και δεν πρόκειται να το ψάξω στο google μόνο σε περίπτωση που ήταν, γιατί το απέρριψα.

Brian Cox: Μετάνιωσε που δεν έπαιξε στους πειρατές;

Εν τω μεταξύ, γύρισα τη πλάτη μου προς το μέρος του Governor στο franchise των Πειρατών της Καραϊβικής, έναν ρόλο που τελικά έπαιξε ο Jonathan Pryce. Ο τύπος που σκηνοθέτησε τους Πειρατές ήταν ο Γκορ Βερμπίνσκι, με τον οποίο κάναμε το The Ring, και είναι ένας υπέροχο παλικάρι, αλλά νομίζω ότι διέλυσα το βιβλίο μου. Ένα άλλο πράγμα με τους Πειρατές της Καραϊβικής είναι ότι είναι πολύ το σόου “Τζόνι Ντεπ ως Τζακ Σπάροου” και ο Ντεπ, παρόλο που είμαι βέβαιος ότι είναι ευγενικός, είναι τόσο υπερβολικός, τόσο υπερεκτιμημένος. Εννοώ, Edward Scissorhands. Ας το παραδεχτούμε, αν πας με τέτοια χέρια και χλωμό μακιγιάζ προσώπου με σημάδια, δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα. Και δεν το έκανε. Και στη συνέχεια, έχει κάνει ακόμη λιγότερα. Ο κόσμος όμως τον αγαπάει. Ή τον αγαπούσαν. Δεν τον αγαπούν τόσο πολύ αυτές τις μέρες, φυσικά. Αν ο Τζόνι Ντεπ πήγαινε για τον Τζακ Σπάροου τώρα, θα το έδιναν στον Μπρένταν Γκλίσον. Οπότε όχι—δεν μετανιώνω για τους Πειρατές, δεν νομίζω.

View this post on Instagram

A post shared by Variety (@variety)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments