Πολιτική

Ο κακός μας ο καιρός…

Ο κακός μας ο καιρός…
Ο Βαγγέλης Παπαδημητρίου γράφει στο pagenews.gr σχετικά με το κρίσιμο δίμηνο που έρχεται από πλευράς, τόσο πολιτικού σχεδιασμού, όσο και οικονομικού.

Όλες οι καιρικές προβλέψεις κάνουν λόγο για βαρύ χειμωνιάτικο τοπίο τουλάχιστον για το επόμενο δεκαήμερο. Θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν, δεν αποκλείονται τα χιόνια ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας. Με άλλα λόγια η χώρα εισέρχεται για τα καλά και επισήμως στο δυσκολότερο  δίμηνο.

Οι καιρικές συνθήκες, όμως, δεν απέχουν πολύ και από τη πολιτική και οικονομική πραγματικότητα. Κάποτε τα χιόνια αποτελούσαν ειδυλλιακή εικόνα. Σήμερα, με τρόμο οι πολίτες σκέφτονται πως μετά το χιόνι θα φτάσουν και οι λογαριασμοί. Με την οικονομία να κινείται σε λεπτές ισορροπίες και το Eurogroup να στέλνει μηνύματα συγκράτησης φοροαπαλλαγών. Ο ίδιος ο Χρήστος Σταϊκούρας διαμηνύει πως απαιτείται συνετή δημοσιονομική, διορατική εκδοτική στρατηγική και συνέχιση υλοποίησης διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων». Κοντολογίς η πόρτα σιγοκλείνει και οι φοροαπαλλαγές αλλά και οι γενναίες ενισχύσεις οδεύουν προς μείωση.

Ένα δίμηνο που θα κρίνει και το σύνολο των πολιτικών εξελίξεων

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν πως αν η κυβέρνηση καταφέρει να περάσει το χειμωνιάτικο δίμηνο με τις λιγότερες απώλειες, οι εκλογές δεν θα αργήσουν να έρθουν. Η επόμενη ημέρα δεν δείχνει, όμως,και τόσο…σύντομη.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πρωθυπουργικό γραφείο δεν…βιάζεται. Δεν δείχνει σημάδια έντασης και προεκλογικής περιόδου. Αρκετοί θεωρούν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εξαντλήσει τη τετραετία. «Το εννοεί αυτό που λέει», τονίζουν εκείνοι που τον γνωρίζουν καλά.

Την ίδια στιγμή, όμως, η χώρα δείχνει να κινείται σε τεντωμένο σκοινί με το χάος της οικονομίας να τρομάζει. Το μεγαλύτερο πρόβλημα της κυβέρνησης δεν είναι τελικά η πανδημία, όπως εκτιμούν και πολιτικοί κύκλοι. Αλλά το στοίχημα της οικονομικής ισορροπίας. Ο πληθωρισμός κόστους ήρθε για να μείνει διαλαλούν οι οικονομολόγοι. Όπερ σημαίνει πως ο,τι αυξάνεται παραμένει. Χειμώνας στο καιρό, χειμώνας στις τιμές, χειμώνας στο φυσικό αέριο και στο πετρέλαιο, χειμώνας και στο μέσο πορτοφόλι.

Την ίδια στιγμή, η εσωτερική πολιτική σκηνή κινείται μεταξύ του «Πολακισμού» , της ταβέρνας και των προσωπικών ανασφαλειών ευρωβουλευτών που θέλουν να «διαφοροποιηθούν» από τη κυβερνητική πλειοψηφία, επειδή δεν απολαμβάνουν την εύνοια του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως τουλάχιστον λένε πολλοί και εντός της ΝΔ. Ο Αλέξης Τσίπρας ζητάει εκλογές, η πανδημία δείχνει να μειώνεται αλλά κανείς σοβαρός επιστήμονας δεν το επιβεβαιώνει, ο Ερντογάν παίζει επικίνδυνα με τη φωτιά, διαδηλώσεις υποστήριξης του Βαξεβάνη….

Ο κακός μας ο καιρός..

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments