Τεχνολογία

Wordle: Το παιχνίδι που έχει κατακτήσει το Ίντερνετ

Wordle: Το παιχνίδι που έχει κατακτήσει το Ίντερνετ
Πώς παίζεται το παιχνίδι

Ολοένα και περισσότεροι χρήστες του Twitter αναρτούν στα προφίλ τους εικόνες από μικρά τετράγωνα σε κίτρινα, πράσινα και γκρι χρώματα, που με μια πρώτη ματιά θυμίζουν το ηλεκτρονικό παιχνίδι Tetris, μαζί με έναν αριθμό που παραπέμπει στο σκορ.

Πρόκειται για μια από τις πρόσφατες εμμονές, ένα παιχνίδι λέξεων με το όνομα Wordle. 

Πώς παίζεται το παιχνίδι

Οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν το Wordle στον σύνδεσμο powerlanguage.co.uk/wordle/.

Ουσιαστικά δεν είναι παρά μια σπαζοκεφαλιά καθώς παίζεται μόνο μία φορά την ημέρα και καλεί τους παίκτες να μαντέψουν μια λέξη με πέντε γράμματα. Αφού σχηματίσουν μια λέξη που τους έρχεται στο μυαλό και αποτελείται από αυτό τον αριθμό γραμμάτων, το παιχνίδι ενημερώνει εάν κάποιο από τα γράμματα που τοποθετήθηκαν βρίσκεται στη μυστική λέξη και εάν είναι στη σωστή θέση. Αν πατώντας το enter το χρώμα στα κουτάκια είναι το γκρι, αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει κανένα από τα γράμματα που θα επιλέξουν, αν εμφανιστούν κίτρινα κουτάκια, τότε κάποια από τα γράμματα υπάρχουν αλλά δεν είναι σε σωστή θέση και τέλος αν τα κουτάκια είναι πράσινα τότε τα γράμματα είναι καλά τοποθετημένα. Οι απόπειρες μέχρι να βρεθεί η μυστική λέξη είναι έξι και η καινοτομία εδώ είναι ότι οι παίκτες περιορίζονται σε μια παρτίδα την ημέρα.

«Το παιχνίδι είναι απλό και διασκεδαστικό, δεν προσπαθεί να παραβιάσει τα προσωπικά σας δεδομένα ή να εξαπατήσει. Επιπλέον, δεν περιέχει μπάνερ διαφημίσεων και έτσι θα παραμείνει», δήλωσε ο δημιουργός του παιχνιδιού σε πρόσφατη συνέντευξη στο BBC Radio 4.

Αυτή δεν είναι η πρώτη δραστηριότητα του Γουάρλντ που κερδίζει την προσοχή ενός μεγάλου κοινού. Έχει συνεργαστεί στο παρελθόν για τη δημιουργία δύο κοινωνικών πειραμάτων, τα The Button και Place που γνώρισαν μεγάλη επιτυχία. Όσο για το νέο του πρότζεκτ, ο δημιουργός τονίζει: «Είναι κάτι που σε ενθαρρύνει να αφιερώσεις τρία λεπτά την ημέρα. Αυτό είναι όλο, είναι σαν να μην θέλει περισσότερο από τον χρόνο σου».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments