Διεθνή

Μεγάλη Βρετανία: Έδεσαν λουκάνικο σε drone για να σώσουν σκυλίτσα από την παλίρροια

Μεγάλη Βρετανία: Έδεσαν λουκάνικο σε drone για να σώσουν σκυλίτσα από την παλίρροια
Μεγάλη Βρετανία: Σε κυνήγι  έβαλε τις Αρχές η Μίλι, μια αξιολάτρευτη παιχνιδιάρα σκυλίτσα, που εξαφανίστηκε στο Χάβαντ του Χαμσάιρ.

Σε κυνήγι  έβαλε τις Αρχές η Μίλι, μια αξιολάτρευτη παιχνιδιάρα σκυλίτσα, που εξαφανίστηκε στο Χάβαντ του Χαμσάιρ. Το έξι μηνών κουτάβι μετά από ανακοίνωση  εντοπίστηκε σε ένα βαλτότοπο ωστόσο, κινδύνευσε να χάσει τη ζωή της λόγω τη ανόδου της παλίρροιας. Μεγάλη Βρετανία

Το πρωτότυπο κόλπο

Όταν οι αστυνομικοί και οι πυροσβέστες την εντόπισαν αντιστάθηκε σε όποιες προσπάθειες των διασωστών να την προσεγγίσουν. Τότε σκέφτηκαν ένα πρωτότυπο κόλπο για να την κάνουν να τους ακολουθήσει: κρέμασαν ένα λουκάνικο ένα drone με την ελπίδα ότι η μυρωδιά της λιχουδιάς θα δελεάσει τη σκυλίτσα και έτσι θα τη σώσουν.

«Ήταν μια τρελή ιδέα», ανέφερε ο Κρίς Τέιλορ, ο πρόεδρος της ομάδας Έρευνας και Διάσωσης Drone Denmead. Αλλά προχώρησαν και αφού έλεγξαν τους κανονισμούς της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και το MTOW (μέγιστο βάρος απογείωσης), οι διασώστες υπολόγισαν ότι μπορούσαν να κρεμάσουν ένα μόνο λουκάνικο σε ένα drone.

Τα λουκάνικα ήταν η τελευταία λύση

«Αν δεν την είχαμε απομακρύνει από εκείνη την περιοχή, η παλίρροια θα είχε ανέβει και θα κινδύνευε να πνιγεί. Ήταν κάτι που δεν είχαμε δοκιμάσει ποτέ πριν. Τα λουκάνικα ήταν η τελευταία λύση, καθώς δεν μπορούσαμε να την προσεγγίσουμε με καγιάκ ή άλλο μέσο.

«Επειδή η Μίλι πεινούσε το κόλπο λειτούργησε για να την οδηγήσει μακριά από τον κίνδυνο σε υψηλότερο έδαφος. Αν βρεθούμε ξανά σε παρόμοια κατάσταση, θα χρησιμοποιήσουμε τις ίδιες μεθόδους για να δελεάσουμε κάποιον σκύλο» πρόσθεσε.

«Στη Μίλι αρέσει πολύ το φαγητό και τρώει ό,τι της δώσεις… ωμά καρότα, αγγούρι – αλλά προτιμά τα λουκάνικα. Το κρέας είναι το αγαπημένο της φαγητό, οπότε το να κρέμεται ένα λουκάνικο ήταν ίσως το καλύτερο πράγμα με το οποίο θα μπορούσαν να την δελεάσουν», κατέληξε η ιδιοκτήτριά της Εμα Όακς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments