Ελλάδα

Κακοκαιρία Ελπίδα Αθήνα: Αποκλειστικές φωτογραφίες από το χιονισμένο Κολωνάκι [pics]

Κακοκαιρία Ελπίδα Αθήνα: Αποκλειστικές φωτογραφίες από το χιονισμένο Κολωνάκι [pics]
Κακοκαιρία Ελπίδα Αθήνα: Συνεχίζεται η σφοδρή χιονόπτωση που πλήττει την Αττική από το πρωί της Δευτέρας. Είναι τόσο έντονη η κακοκαιρία Ελπίδα με αποτέλεσμα να κλείσουν αρκετές οδικές αρτηρίες όπως η Αττική Οδός καθώς και κεντρικοί δρόμοι του λεκανοπεδίου της Αττικής.

Συνεχίζεται η σφοδρή χιονόπτωση που πλήττει την Αττική από το πρωί της Δευτέρας. Είναι τόσο έντονη η κακοκαιρία Ελπίδα με αποτέλεσμα να κλείσουν αρκετές οδικές αρτηρίες όπως η Αττική Οδός καθώς και κεντρικοί δρόμοι του λεκανοπεδίου της Αττικής.

Όπως φαίνεται και στις αποκλειστικές φωτογραφίες που εξασφάλισε το pagenews.gr η χιονόπτωση ήταν και συνεχίζει να είναι σφοδρή με αποτέλεσμα να καλύψει με χιόνι και το κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα την πλατεία Κολωνακίου αλλά και τις ενδιάμεσες οδούς.

Κακοκαιρία Ελπίδα Αθήνα: Δείτε τις φωτογραφίες από το Κολωνάκι

Γενική αργία αύριο παντού, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Γενική απεργία παντού, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ανακοινώθηκε λίγο πριν τις 19:30 λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας.

Τι σημαίνει γενική αργία

Η αργία είναι μια συγκεκριμένη ημέρα ή μια περίοδος μερικών ημερών κατά την οποία σταματούν εσκεμμένα οι περισσότερες παραγωγικές δραστηριότητες, όπως η λειτουργία των καταστημάτων και επιχειρήσεων και των δημόσιων υπηρεσιών.

Οι αργίες μπορεί να έχουν θρησκευτικό χαρακτήρα ή να καθιερώνονται σε ανάμνηση σημαντικών στιγμών στην ιστορία ενός κράτους ή μιας πόλης, όπως επαναστάσεων, νικών σε πολέμους κ.α. Μια αργία συνήθως αφορά την επικράτεια μιας χώρας αλλά υπάρχουν και τοπικές αργίες που αφορούν μια πόλη που γιορτάζει τον πολιούχο της ή την απελευθέρωσή της από ξένη κατοχή.

Η πιο γνωστή αργία, που τηρείται σε πολλές, χριστιανικές κυρίως, χώρες, είναι η ημέρα Κυριακή. Το αντίστοιχό της για το Ισραήλ είναι το Σάββατο και για τις ισλαμικές χώρες η Παρασκευή. Άλλη γνωστή αργία είναι η Πρωτοχρονιά που γιορτάζεται σχεδόν παντού. Στις χώρες όπου ο χριστιανισμός είναι κύρια θρησκεία, αργία θεωρούνται τα Χριστούγεννα, ενώ σε μουσουλμανικές αργία αποτελεί το μπαϊράμι. Η ημέρα της Πρωτομαγιάς, αν και επίσημα θεσμοθετημένη αργία σε πολλές χώρες, από το εργατικό κίνημα θεωρείται απεργία.

Στην Ελλάδα, οι αργίες στις δημόσιες υπηρεσίες αλλά και για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις είναι δώδεκα. Οκτώ σταθερές, η Πρωτοχρονιά (1 Ιανουαρίου), τα Θεοφάνια (6 Ιανουαρίου), η Εθνική Επέτειος της Επανάστασης του 1821 (25 Μαρτίου), η Εργατική Πρωτομαγιά (1 Μαΐου), η Κοίμηση της Θεοτόκου (15 Αυγούστου), η Επέτειος του ΟΧΙ (28 Οκτωβρίου), τα Χριστούγεννα ( 25 Δεκεμβρίου) και η δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων (26 Δεκεμβρίου) και τέσσερις κινητές, η Καθαρά Δευτέρα, η Μεγάλη Παρασκευή, η Δευτέρα μετά το Πάσχα και η Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος. Το Πάσχα δεν υπολογίζεται ως αργία στο Δημόσιο και στις περισσότερες ιδιωτικές επιχειρήσεις γιατί, ούτως ή άλλως ως Κυριακή είναι αργία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments