Nέα της αγοράς

Viva Wallet: Έκλεισε το deal – Η JP Morgan αποκτά το 49%

Viva Wallet: Έκλεισε το deal – Η JP Morgan αποκτά το 49%
Viva Wallet: Η JP Morgan ανακοίνωσε ότι έφτασε σε συμφωνία με την Viva Wallet Holdings Software Development S.A. για να αποκτήσει σχεδόν το 49% της εταιρείας. Δεν ανακοινώθηκαν περαιτέρω οικονομικοί όροι.

Η JP Morgan ανακοίνωσε ότι έφτασε σε συμφωνία με την Viva Wallet Holdings Software Development S.A. για να αποκτήσει σχεδόν το 49% της εταιρείας. Δεν ανακοινώθηκαν περαιτέρω οικονομικοί όροι.

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για τη στρατηγική επένδυση στη Viva Wallet για να στηρίξουμε το όραμά τους να πετύχουν επιπλέον ανάπτυξη και καινοτομία όσον αφορά τις πληρωμές για τις ΜμΕ επιχειρήσεις στην Ευρώπη» ανέφερε ο Τάκης Γεωργακόπουλος, Global Head of J.P. Morgan Payments. «Το ευρωπαϊκό τοπίο στο κομμάτι των πληρωμών έχει μεγάλες δυνατότητες, καθώς υπολογίζεται ότι περισσότετοι από 17 εκατ. έμποροι είναι έτοιμοι να εφαρμόσουν νέες λύσεις και αυτό είναι ένα πεδίο για επιπλέον αξία για τη J.P. Morgan Payments στο μέλλον» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο Χάρης Καρώνης, CEO & co-founder, Viva Wallet, δήλωσε: «Το όρομα μας είναι να αλλάξουμε τον τρόπο που οι επιχειρήσεις πληρώνουν και πληρώνονται στην Ευρώπη, χρησιμοποιώντας υψηλή τεχνολογία αιχμής, ευελιξία και σε βάθος γνώση για το πεδίο πληρωμών στην Ευρώπη. Η στρατηγική επένδυση της J.P. Morgan’s Payments θα μας βοηθήσει να ολοκηρώσουμε τον στόχο μας για να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας σε ΜμΕ σε όλη την Ευρώπη».

Η επένδυση της JP Morgan στη Viva Wallet κινείται σε περίπου 1,2 δισ. ευρώ, ενώ νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι το τίμημα που καταβάλλει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα για την απόκτηση του 48% της Viva Wallet, ανέρχεται σε 1,150 δισ. ευρώ, με τη συμφωνία των δύο πλευρών να προβλέπει ότι η JP Morgan θα έχει διαθέσιμα και περίπου 200 εκατ. ευρώ για επενδύσεις στη Viva Wallet.

Η συμφωνία προβλέπει και διατήρηση προγράμματος stock options. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της Viva είχε προβλέψει ήδη πρόγραμμα stock options για 200 στελέχη, τα οποία θα αποκτήσουν νέα δικαιώματα για απόκτηση μετοχών, κατά την συμμετοχή σε νέα κεφαλαιακή ενίσχυση της Viva Wallet.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments