Τεχνολογία

Τσιπ στον εγκέφαλο: Οι πρώτες δοκιμές σε ανθρώπους γίνεται από εταιρεία του Έλον Μασκ

Τσιπ στον εγκέφαλο: Οι πρώτες δοκιμές σε ανθρώπους γίνεται από εταιρεία του Έλον Μασκ
Τσιπ στον εγκέφαλο: «Πιστεύω ότι έχουμε μία ευκαιρία με την Neuralink να δώσουμε πλήρη λειτουργικότητα του σώματος σε κάποιον που έχει τραυματιστεί στην σπονδυλική στήλη».

Εφοδιασμένη για την πραγματοποίηση κλινικών δοκιμών σε ανθρώπους είναι η εταιρεία Neuralink, η οποία θα κάνει προσπάθεια εμφύτευσης Τσιπ στον εγκέφαλο. Η εταιρεία που ιδρυτής του είναι ο Έλον Μασκ μαζί με τον επιχειρηματία και μηχανολόγο Max Hodak το 2026, υπόσχεται να φέρει την τεχνολογία που «θα επιτρέψει σε κάποιον με παράλυση να χρησιμοποιεί smartphone με το μυαλό του ταχύτερα από κάποιον που χρησιμοποιεί τα δάχτυλά του», όπως έχει πει χαρακτηριστικά ο Μασκ.

Τσιπ στον εγκέφαλο

Ο ίδιος μάλιστα επισήμανε τον προηγούμενο μήνα ότι είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος, αλλά κρατάει μικρές  επιφυλάξεις, ότι η τεχνολογία της Neuralink ενδέχεται να επιτρέψει σε τετραπληγικούς να περπατήσουν.

Η εταιρεία έχει ήδη εμφυτεύσει επιτυχώς τα τσιπ σε δύο ζώα, μία μαϊμού και ένα γουρούνι

Τώρα, όμως, η Neuralink προσλαμβάνει διευθυντή για την πρώτη κλινική έρευνα που θα εξετάσει την εφαρμογή της τεχνολογίας σε ανθρώπους.

«Ως διευθυντής της κλινικής έρευνας, θα συνεργαστείτε στενά με oρισμένους από τους πιο καινοτόμους γιατρούς και κορυφαίους μηχανικούς, καθώς και θα συνεργαστείτε με τους πρώτους συμμετέχοντες της κλινικής έρευνας της Neuralink»,γράφει χαρακτηριστικά η σχετική αγγελία που δημοσιεύθηκε στην Καλιφόρνια.

«Η Neuralink δουλεύει καλά σε μαϊμούδες και κάνουμε απλώς πολλές δοκιμές»

«Ελπίζουμε να έχουμε το επόμενο έτος την τεχνολογία στους πρώτους μας ανθρώπους, οι οποίοι θα είναι άνθρωποι με σοβαρούς τραυματισμούς στην σπονδυλική στήλη όπως τετραπληγικοί, ανάλογα με την έγκριση του FDA», απάντησε ο Μασκ σε συνέδριο της Wall Street Journal. Τσιπ στον εγκέφαλο

«Πιστεύω ότι έχουμε μία ευκαιρία με την Neuralink να δώσουμε πλήρη λειτουργικότητα του σώματος σε κάποιον που έχει τραυματιστεί στην σπονδυλική στήλη. Η Neuralink δουλεύει καλά σε μαϊμούδες και κάνουμε απλώς πολλές δοκιμές και επιβεβαιώνουμε ότι είναι πολύ ασφαλές και αξιόπιστο, καθώς και ότι η συσκευή της Neuralink μπορεί να αφαιρεθεί με ασφάλεια», κατέληξε ο  Μασκ.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments