Ελλάδα

Κακοκαιρία Πέμπτη: Πως θα λειτουργήσουν σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες, επιχειρήσεις και ΜΜΜ

Κακοκαιρία Πέμπτη: Πως θα λειτουργήσουν σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες, επιχειρήσεις και ΜΜΜ
Κακοκαιρία Πέμπτη: Την επανέναρξη της εργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα γνωστοποίησε τόσο το υπουργείο Εσωτερικών όσο και το υπουργείο Εργασίας.

Την επανέναρξη της εργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα γνωστοποίησε τόσο το υπουργείο Εσωτερικών όσο και το υπουργείο Εργασίας. Οι εργαζόμενοι από σήμερα θα μπορούν να εργαστούν μέσω τηλεργασίας στις περισσότερες περιπτώσεις. Ανάλογη κατάσταση και στα σχολεία όπου οι μαθητές σήμερα θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης. Κλειστοί θα παραμείνουν οι βρεφονηπιακοί, παιδικοί σταθμοί και τα ΚΔΑΠ.

Τι ισχύει για τους εργαζομένους

Πέραν των κλάδων που λειτούργησαν κατά τις προηγούμενες ημέρες -και προφανώς θα συνεχίσουν να λειτουργούν-, για όλους τους υπόλοιπους κλάδους οι οποίοι θα επαναλειτουργήσουν από αύριο όπου είναι εφικτό και λαμβάνοντας υπόψη τη φύση της εργασίας κατά περίπτωση, συνιστάται η εφαρμογή της τηλεργασίας στις ιδιωτικές επιχειρήσεις στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό και κατόπιν συμφωνίας μεταξύ εργοδότη και εργαζομένου.

  • Η σύσταση αυτή ισχύει κατά μείζονα λόγο για τις επιχειρήσεις εκείνες που έκαναν εκτεταμένη χρήση της τηλεργασίας το προηγούμενο διάστημα.
  • Τέλος, όσον αφορά στα δικαιώματα των εργαζομένων και τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων στις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία, τονίζεται ότι ισχύουν οι ανακοινώσεις του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων που εκδόθηκαν τις προηγούμενες ημέρες.

Τι θα γίνει με τα σχολεία και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Σήμερα Πέμπτη 27 και αύριο Παρασκευή 28 Ιανουαρίου ύστερα από συνεννόηση με τις Περιφέρειες τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν δια ζώσης, αλλά με τηλεκπαίδευση.

Κλειστοί θα παραμείνουν όλοι οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠ ΑμεΑ) και τα Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ) την Πέμπτη 27.01.2022 και την Παρασκευή 28.01.2022 σε όλες τις περιοχές της χώρας, στις οποίες αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων μετά από αποφάσεις Δήμων και Περιφερειών, προκειμένου να υπάρξει επαρκής χρόνος για την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας τους από την πρόσφατη κακοκαιρία.

Κλειστά σχολεία

Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Οι Συγκοινωνίες Αθηνών (Όμιλος ΟΑΣΑ) ενημερώνουν το επιβατικό κοινό ότι σταδιακά θα αρχίσουν να αποσύρονται οχήματα από τις λεωφορειακές γραμμές και γραμμές τρόλεϊ, στις οποίες το οδόστρωμα παρουσιάζει μεγάλη ολισθηρότητα λόγω παγετού. Επισυνάπτεται ο πίνακας 1 στον οποίο περιλαμβάνονται οι γραμμές οι οποίες θα τεθούν εκτός λειτουργίας μετά 18.30 και ο πίνακας 2 με τις υπόλοιπες γραμμές στις οποίες θα διεξάγονται δρομολόγια έως τις 21.00.

Λόγω του αυξημένου κινδύνου εμφάνισης παγετού στο οδικό δίκτυο και αύριο κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, τα δρομολόγια θα ξεκινήσουν να πραγματοποιούνται μετά τις 06.00. Οι προσπάθειες του ομίλου ΟΑΣΑ για τη διεξαγωγή δρομολογίων, όπου αυτό είναι εφικτό, είναι συνεχείς, με προτεραιότητα την ασφάλεια επιβατών και εργαζομένων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments