Lifestyle

RuPaul’s Drag Race queens: Το ριάλιτι που έχει σπάσει τις προκαταλήψεις έρχεται με νέα σεζόν

RuPaul’s Drag Race queens: Το ριάλιτι που έχει σπάσει τις προκαταλήψεις έρχεται με νέα σεζόν
RuPaul's Drag Race queens: Αν και το drag συνδέεται συνήθως με την κοινότητα LGBT, η Victoria Scone του Ηνωμένου Βασιλείου έγινε η πρώτη cisgender γυναίκα βασίλισσα στο RuPau.

Είναι σχεδόν δύσκολο να θυμηθεί κανείς μια εποχή που το RuPaul’s Drag Race δεν ήταν εκεί, εκτοξεύοντας τους διαγωνιζόμενους σε αστέρες με παγιέτες και στιλέτο. Με το ντεμπούτο του το 2009, το άλλοτε περιθωριακό τηλεοπτικό ριάλιτι έχει εξελιχθεί σε φαινόμενο της ποπ κουλτούρας, δημιουργώντας μια σειρά από διεθνή spin-offs… και κερδίζοντας ένα σωρό βραβεία στη διαδικασία. RuPaul's Drag Race queens

Τι λέει η LGBTQ+ κοινότητα

Ένα σόου στο οποίο οι drag queens κοντράρονται μεταξύ τους για να παλέψουν για το στέμμα και τον τίτλο του επόμενου σούπερ σταρ, το RuPaul’s Drag Race, το σόου έχει σπάσει την ομοφοβία, αμφισβητώντας τα ξεπερασμένα στερεότυπα φύλου και ενθαρρύνοντας τη μεγαλύτερη αποδοχή του LGBTQ+ κοινότητα. Με την πρόσφατη κυκλοφορία της 14ης σεζόν της αυθεντικής αμερικανικής σειράς, η σειρά αποσπά ξανά θριαμβευτικά σχόλια για την καλλιτεχνική πλευρά.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη RuPaul’s Drag Race (@rupaulsdragrace)

Το εμβληματικό σόου απέδειξε για άλλη μια φορά ότι το drag είναι για όλους ανεξαρτήτως ταυτότητας φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού. Ωστόσο, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η παράσταση σπάει το καλούπι. Για να γιορτάσουμε την έναρξη της σεζόν 14 και το πρωτοποριακό ταξίδι του σόου, ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικούς από τους νυν και πρώην πρωτοπόρους διαγωνιζόμενους που έκαναν τους αγώνες drag «ιστορία».  RuPaul's Drag Race queens

Η  εισαγωγή ενός στρέιτ άνδρα αλλάζει τα δεδομένα

Το casting του πρώτου cisgender, ετεροφυλόφιλου άνδρα διαγωνιζόμενου αυτή τη σεζόν έχει ξεσηκώσει θύελλα στους θαυμαστές. Πολλοί έχουν παραπονεθεί ότι το drag ήταν κατά κύριο λόγο ένας ασφαλής χώρος για τα μέλη της κοινότητας LGBTQ+ και ως εκ τούτου αμφισβήτησαν την εισαγωγή ενός στρέιτ άνδρα στο ριάλιτι.

Ωστόσο, ανεξάρτητα από τις προσωπικές απόψεις κάποιου, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η μορφή τέχνης και ο ορισμός του drag έχει αναθεωρηθεί, επεκταθεί και επαναπροσδιοριστεί από την παράσταση. Και η συμπερίληψη της Morphosis λειτουργεί ως η τέλεια αναπαράσταση αυτού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments