Διεθνή

Εισβολή στο Καπιτώλιο: Κοντά σε εκρηκτικό μηχανισμό βρέθηκε η Κάμαλα Χάρις

Εισβολή στο Καπιτώλιο: Κοντά σε εκρηκτικό μηχανισμό βρέθηκε η Κάμαλα Χάρις
Εισβολή στο Καπιτώλιο: Μία νέα αποκάλυψη κάνει το CNN σχετικά με την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και το που βρισκόταν την ημέρα που έγινε η εισβολή.

Η εισβολή στο Καπιτώλιο παραμένει μέχρι και σήμερα μία ανεξιχνίαστη υπόθεση. Το CNN αποκάλυψε ότι η Καμάλα Χάρις, εκλεγμένη τότε αντιπρόεδρος, οδηγούσε το μοιραίο βράδυ (06/01/2021) σε απόσταση μόλις λίγων μέτρων από τον εκρηκτικό μηχανισμό που είχε αφεθεί έξω από την Εθνική Επιτροπή του Δημοκρατικού Κόμματος.

Ακόμη, η αντιπρόεδρος δε, παρέμεινε μέσα στο κτίριο για σχεδόν δύο ώρες πριν εντοπιστεί η βόμβα. Το γεγονός ότι η Χάρις είχε βρεθεί κοντά σε εκρηκτικό μηχανισμό την ημέρα της εισβολής των οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο, ήταν ήδη γνωστό, ωστόσο αυτό που δεν γνώριζαν μέχρι σήμερα είναι το πόσο κοντά και για πόση ώρα βρέθηκε η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ στο συγκεκριμένο σημείο.

Νέες λεπτομέρειες

Το CNN ανέφερε τις νέες λεπτομέρειες για την υπόθεση, αποκαλύπτοντας πως ένας ακόμα εκρηκτικός μηχανισμός είχε αφεθεί κοντά και στο κτήριο της Εθνικής Επιτροπής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Πάνω από έναν χρόνο αργότερα, κανένας ύποπτος δεν έχει κατονομαστεί ή συλληφθεί.

Επικαλούμενο «πολλές πηγές», το CNN είπε ότι η Χάρις «μπήκε στα κεντρικά γραφεία της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος στην Ουάσιγκτον γύρω στις 11.30 π.μ. (τοπική ώρα), με την αυτοκινητοπομπή της να φτάνει μέσα από το γκαράζ που οδηγεί στον χώρο στάθμευσης, κοντά στο σημείο όπου οι αρχές εντόπισαν τον εκρηκτικό μηχανισμό».

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι έγγραφο της αστυνομίας του Καπιτωλίου δείχνει ότι «ένα προστατευόμενο άτομο» που δεν κατονομάζεται απομακρύνθηκε από το κτίριο της Επιτροπής περίπου στις 1.14 μ.μ. , επτά λεπτά αφότου η αστυνομία του Καπιτωλίου άρχισε την έρευνα για την βόμβα».

Ο Λευκός Οίκος και το γραφείο του Χάρις δεν σχολίασαν την αναφορά του CNN για τη βόμβα. Ένας εκπρόσωπος της Μυστικής Υπηρεσίας είπε στο CNN ότι «για να διατηρηθεί η επιχειρησιακή ασφάλεια», δεν σχολιάζει τα μέτρα προστασίας

Το περιστατικό

Περισσότερα από 700 άτομα κατηγορήθηκαν για την επίθεση στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου, συμπεριλαμβανομένων 11 μελών μιας ακροδεξιάς πολιτοφυλακής που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ταραχή συνωμοσία. Ένας ταραξίας ομολόγησε την ενοχή του ότι έφερε μαζί του βόμβες μολότοφ, όπλα και άλλα όπλα.

Οι ταραχοποιοί επιτέθηκαν αφού ο Ντόναλντ Τραμπ τους είπε να «πολεμήσουν σαν την κόλαση» για να υπηρετήσουν το ψέμα του ότι η ήττα του από τον Μπάιντεν ήταν αποτέλεσμα εκλογικής νοθείας. Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 100 αστυνομικοί τραυματίστηκαν. Ο Τραμπ παραπέμφθηκε αλλά αθωώθηκε. Μια επιτροπή της Βουλής συνέστησε ποινικές διώξεις. Ο Στιβ Μπάνον, πρώην σύμβουλος του Τραμπ, δήλωσε αθώος για περιφρόνηση του Κογκρέσου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments