Τεχνολογία

Σουηδία- Κοράκια: Τα εκπαιδεύουν για να μαζεύουν τις γόπες των τσιγάρων από το δρόμο

Σουηδία- Κοράκια: Τα εκπαιδεύουν για να μαζεύουν τις γόπες των τσιγάρων από το δρόμο
Σουηδία- Κοράκια: Η πρώτη πόλη που θα εφαρμόσει το πρωτοποριακό σχέδιο είναι η Σέντερτελγε (Södertälje).

Μια νέα πρωτότυπη ιδέα έρχεται από την Σουηδία με τη συμβολή βοήθειας από τα όμορφα Κοράκια. Η κυβέρνηση πήρε την απόφαση να μειώσει το κόστος για τον καθαρισμό των δρόμων χωρίς όμως να μειωθεί και η ποιότητα. Έτσι κάποιοι εφάρμοσαν ένα πιλοτικό σχέδιο που λέγεται «Corvid Cleaning». Σουηδία- Κοράκια

Πως θα γίνεται η εκπαίδευση

Κύρια βλέψη αυτού του σχεδίου είναι να εκπαιδευτούν κοράκια που θα μάθουν να εντοπίζουν τις γόπες των τσιγάρων στο δρόμο, αλλά και άλλα μικρά σκουπιδάκια. Το εκπαιδευμένο κοράκι θα παίρνει τη γόπα και θα την πηγαίνει σε ένα ειδικό μηχάνημα το οποίο αμέσως θα του δίνει τροφή για ανταμοιβή για την καλή του πράξη.

Όσο περίεργο και να ακούγεται δεν είναι δύσκολο να υλοποιηθεί  αφού οι ειδικοί στα πτηνά θεωρούν ότι τα κοράκια είναι από τα εξυπνότερα και εύκολα στην εκπαίδευση πουλιά. Η πρώτη πόλη που θα εφαρμόσει το πρωτοποριακό σχέδιο είναι η Σέντερτελγε (Södertälje).

Σουηδία- Κοράκια

Σε ποιες άλλες χώρες έχει γίνει

Η πόλη ξοδεύει κάθε χρόνο στον καθαρισμό των δρόμων από απορρίμματα και μικρά σκουπίδια, 20 εκατομμύρια σουηδικές κορώνες δηλαδή κάτι περισσότερο από 2 εκατομμύρια ευρώ. Πάντως η εκπαίδευση κορακιών σε ρόλο οδοκαθαριστή είναι μια προσπάθεια που έχει ξαναδοκιμαστεί στο παρελθόν. Πριν τρία χρόνια στο θεματικό πάρκο PuyduFou στην πόλη Vendée στη Γαλλία είχαν εκπαιδευτεί 6 κοράκια τα οποία μάζευαν από κάτω τα σκουπίδια και τα πετούσαν σε έναν κάδο. Παρομοίως το 2017 στην Ολλανδία είχαν επιχειρήσει να εκπαιδεύσουν κοράκια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments