Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης για Αρχιεπίσκοπο Ευγένιο: Θα κομίσει πνεύμα ενότητας και αισιοδοξίας 

Κυριάκος Μητσοτάκης για Αρχιεπίσκοπο Ευγένιο: Θα κομίσει πνεύμα ενότητας και αισιοδοξίας 
Κυριάκος Μητσοτάκης για Αρχιεπίσκοπο Ευγένιο: Ενθρονίστηκε το Σάββατο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης ο Ευγένιος Β΄, σε μια πανηγυρική αρχιερατική τελετή που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά Ηρακλείου και παρουσία του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Ενθρονίστηκε το Σάββατο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης ο Ευγένιος Β΄, σε μια πανηγυρική αρχιερατική τελετή που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά Ηρακλείου και παρουσία του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός έφτασε στον Άγιο Μηνά πέντε λεπτά πριν την άφιξη του Σεβασμιώτατου ώστε να ξεκινήσει το διαδικαστικό της προσφώνησης από το δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό, ενώ ακολούθησε εκτενής αντιφώνηση από τον Αρχιεπίσκοπο.

Το μήνυμα του πρωθυπουργού

«Σήμερα είναι μια χαρμόσυνη ηλιόλουστη ημέρα για την Κρήτη. Η Κρήτη υποδέχεται το νέο της ποιμενάρχη. Θα κομίσει πνεύμα ενότητας και αισιοδοξίας και πιστεύω ότι θα στρέψει το βλέμμα του σε εκείνους που έχουν περισσότερο ανάγκη. Εύχομαι οι καμπάνες στην Κρήτη μας να ηχούν πάντοτε τόσο χαρμόσυνα, όπως σήμερα. Εις πολλά έτη», ευχήθηκε ο πρωθυπουργός κατά την έξοδό του από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο.

Ποιοι έδωσαν το παρών

Η τελετή έλαβε χώρα παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως,  του προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη, της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως και του Γενικού Γραμματέα Θρησκευμάτων, του υπουργού Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη και του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. Την αξιωματική αντιπολίτευση εκπροσώπησε ο κ. Ραγκούσης.

Ποιοι εκφώνησαν ομιλίες

Ομιλίες εκφώνησαν ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος (κατάγεται από την Γέργερη Ηρακλείου) καθώς και οι εκπρόσωποι των άλλων Εκκλησιών, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και των Εκκλησιών της Ελλάδος και της Κύπρου.

Μάλιστα ο νέος Αρχιεπίσκοπος, προτού ξεκινήσει τον ενθρονιστήριο λόγο του, ανέφερε: Αισθάνομαι την ανάγκη να ζητήσω συγγνώμη, αφενός για την κούραση που έχουμε υποβάλλει, αφετέρου για την μικροφωνική εγκατάσταση που δεν βοηθά και πολύ. Κατάλαβα ότι μάλλον, από εκεί πρέπει να ξεκινήσω».

Ο Αρχιγραμματέας του Οικουμενικού θρόνου διάβασε το πατριαρχικό και συνοδικό γράμμα για την εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης, ενώ στη συνέχεια ο επίσκοπος Κνωσσού Πρόδρομος, διάβασε το προεδρικό Διάταγμα που αναφερόταν στην εκλογή και τοποθέτηση του κ. Ευγενίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments