Οικονομία

Διευθύνων Σύμβουλος Goldam Sachs: Η Ελλάδα η πιο σταθερή χώρα στην Ευρωζώνη

Διευθύνων Σύμβουλος Goldam Sachs: Η Ελλάδα η πιο σταθερή χώρα στην Ευρωζώνη
Διευθύνων Σύμβουλος Goldam Sachs: Την Ελλάδα ως πιο σταθερή χώρα στην Ευρωζώνη αναφέρει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Goldman Sachs Φίλιππο Ταντέι.

Την Ελλάδα ως πιο σταθερή χώρα στην Ευρωζώνη αναφέρει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Goldman Sachs Φίλιππο Ταντέι. Ξεχωρίζει ως κομβικής σημασίας αλλαγή, που βελτιώνει δραστικά τα δεδομένα για την Ελλάδα, την πολιτική σταθερότητα: «Αυτό είναι ένα πλεονέκτημα που έχει η Ελλάδα έναντι άλλων χωρών που δεν πρέπει να αγνοήσουμε. Είναι ίσως η πιο σταθερή χώρα στη νότια Ευρώπη, από πολιτική άποψη», σημειώνει.

Για το Ταμείο Ανάκαμψης

Μιλώντας στο Business Daily σημειώνει πως «Το Ταμείο Ανάκαμψης θα μπορούσε να οδήγησε στην κινητοποίηση πόρων και την υλοποίηση επενδύσεων που αντιστοιχούν στο 18% του ΑΕΠ της Ελλάδας, έως το 2026. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακά μεγάλο πακέτο στήριξης. Το Ταμείο θα δώσει ώθηση στις επενδύσεις, κάτι εξαιρετικά σημαντικό, καθώς οι επενδύσεις δημιουργούν θέσεις εργασίας και οδηγούν στην ανάπτυξη. Παράλληλα, προσφέρουν στη χώρα πρόσθετα κεφάλαια που είναι αποφασιστικής σημασίας για τη μακροχρόνια ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας», σημειώνει. Αναφέρεται, ωστόσο, στον κίνδυνο για το αν θα καταφέρει η χώρα μας να απορροφήσει τους ευρωπαϊκούς πόρους: «Το μεγάλο ερώτημα, η πρόκληση, είναι να υπάρχει η δομή, οι διαδικασίες και ο μηχανισμός προκειμένου η Ελλάδα να καταφέρει να υλοποιήσει τα έργα αυτά ώστε να λάβει τα ευρωπαϊκά κονδύλια».

Πηγή φωτογραφίας: Skai.gr

Για την πορεία της οικονομίας σε Ελλάδα και Ευρώπη

Πρέπει να κάνουμε μια διάκριση μεταξύ του κοινού σοκ, που προκάλεσε η πανδημία, και του διαφορετικού αντίκτυπου στις οικονομίες της Ευρώπης και των ΗΠΑ. Είναι σαφές ότι η παραλλαγή Όμικρον είναι ηπιότερη και προκαλεί μικρότερες πιέσεις στις οικονομίες σε σχέση με όσο βιώσαμε το 2020 και το 2021. Τα στοιχεία του PMI που ανακοινώθηκαν πρόσφατα για την ευρωζώνη υποστηρίζουν την προσέγγιση αυτή. Στη νότια Ευρώπη, σε χώρες όπως Ισπανία, Πορτογαλία και Ελλάδα, ήδη υπάρχει συζήτηση και κινήσεις για την χαλάρωση των περιορισμών που επιβλήθηκαν. Όπως και στη Γερμανία, η οποία επηρεάστηκε περισσότερο από τους αυστηρούς περιορισμούς που επιβλήθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο. Γενικότερα φαίνεται πως η κατάσταση πλέον κινείται προς μια ομαλοποίηση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments