Πολιτισμός

Ο Μίκι και ο Γκούφι πρωταγωνιστούν σε έκθεση με το όνομα «Forgiving and Forgetting» στην Νέα Υόρκη

Ο Μίκι και ο Γκούφι πρωταγωνιστούν σε έκθεση με το όνομα «Forgiving and Forgetting» στην Νέα Υόρκη
Η έκθεση περιλαμβάνει έργα από το επικό έργο Treasures from the Wreck of the Unbelievable.

Η Gagosian πρόκειται να ξεκινήσει δύο νέες εκθέσεις στις τοποθεσίες 541 West 24th Street και 980 Madison Avenue. Το πρώτο επαναφέρει μια μακρόχρονη συνεργασία με τον καταξιωμένο Βρετανό καλλιτέχνη Damien Hirst, ενώ ο δεύτερος επικεντρώνεται στις καλειδοσκοπικές συνθέσεις του Ούγγρου καλλιτέχνη Simon Hantaï.

O Χιρστ επιδεικνύει μια περίεργη διορατικότητα παρουσιάζοντας κανονικούς χαρακτήρες της ποπ κουλτούρας, όπως ο Μίκυ Μάους και ο Γκούφυ

Στην πρώτη, ο Gagosian επισκέπτεται ξανά τη σειρά του Hirst “Forgiving and Forgetting” που ολοκληρώθηκε πρόσφατα στη Ρώμη της γκαλερί τον Οκτώβριο. Φτιαγμένοι σε συνδυασμό με το Archaeology Now, οι πίνακες και τα γλυπτά προέρχονται από ένα πλασματικό ναυάγιο στα ανοικτά των ακτών της Ανατολικής Αφρικής, όπου ο Hirst ασχολείται με την έννοια της πολιτιστικής προέλευσης και τις αντιλήψεις της σχετικής θέσης και αξίας.

View this post on Instagram

A post shared by Gagosian (@gagosian)

Όπως ο σύγχρονος του στον Ντάνιελ Άρσαμ, ο Χιρστ επιδεικνύει μια περίεργη διορατικότητα παρουσιάζοντας κανονικούς χαρακτήρες της ποπ κουλτούρας, όπως ο Μίκυ Μάους και ο Γκούφυ, σε διαβρωμένο μάρμαρο Καρράρα — σαν να θα τους έβλεπαν με τον ίδιο πολύτιμο τρόπο σε χρόνια από τώρα, όπως τα αγάλματα του Αρχαία Ρώμη.

Το “Les blancs de la couleur, la couleur du blanc” εκτίθεται στο φυλάκιο 980 Madison Avenue από τις 27 Ιανουαρίου έως τις 5 Μαρτίου.

Μέσω της συνεργασίας με το Estate of Simon Hantaï, ο Gagosian θα αναδείξει επίσης τη σειρά «Les blancs de la couleur, la couleur du blanc» του Ούγγρου καλλιτέχνη. Ο Hantaï ήταν περισσότερο γνωστός για μια διαδικασία γνωστή ως «δίπλωμα», όπου τσαλακώνονταν και έδεναν τον καμβά και μετά προχωρούσαν στη ομοιόμορφη ζωγραφική τους για να δημιουργήσουν μια μήτρα αφηρημένων εναλλαγών μεταξύ της χρωστικής και του εδάφους.

View this post on Instagram

A post shared by Gagosian (@gagosian)

Το “Forgiving and Forgetting” θα προβάλλεται στην τοποθεσία 541 West 24th Street από τις 20 Ιανουαρίου έως τις 26 Φεβρουαρίου. Ενώ το “Les blancs de la couleur, la couleur du blanc” εκτίθεται στο φυλάκιο 980 Madison Avenue από τις 27 Ιανουαρίου έως τις 5 Μαρτίου.

Επίσης, ο Gosha Levochkin παρουσιάζει το “Last Element” στο The Hole NYC.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments