Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ρουάντα – Τι συζήτησαν

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ρουάντα – Τι συζήτησαν
Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνάντηση πραγματοποίησε ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ρουάντα, Paul Kagame, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής ΕΕ - Αφρικανικής Ένωσης. Οι δύο ηγέτες είχαν έναν εποικοδομητικό διάλογο για τις προοπτικές διμερούς συνεργασίας.

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ρουάντα, Paul Kagame, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής ΕΕ – Αφρικανικής Ένωσης. Οι δύο ηγέτες είχαν έναν εποικοδομητικό διάλογο για τις προοπτικές διμερούς συνεργασίας.

Ο Πρωθυπουργός επισήμανε ότι αποτελεί στρατηγική επιλογή η ενίσχυση της ελληνικής παρουσίας στην υποσαχάρια Αφρική μέσω της καλλιέργειας διμερών σχέσεων με χώρες όπου κυριαρχεί σταθερότητα, όπως η Ρουάντα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύθηκε για την προώθηση συνεργειών σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπως οι ψηφιακές τεχνολογίες, η πράσινη ενέργεια και η μετανάστευση.

Ξεκίνησε η άτυπη σύνοδος των 27 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Οι 27 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ συζητήσουν σήμερα για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την Ουκρανία και τη Ρωσία, πριν από την έναρξη της συνόδου κορυφής μεταξύ της ΕΕ και της Αφρικανικής Ένωσης στις Βρυξέλλες.

Οι Ευρωπαίοι εντείνουν τις διπλωματικές τους προσπάθειες να προσεγγίσουν τη Μόσχα, ενώ παράλληλα προετοιμάζονται να επιβάλουν κυρώσεις που θα πλήξουν την οικονομία της Ρωσίας, σε περίπτωση επίθεσής της κατά της Ουκρανίας. Οι κυρώσεις αυτές που προετοιμάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνεννόηση με τα κράτη-μέλη της ΕΕ και σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, παραμένουν επτασφράγιστο μυστικό, ωστόσο έχει ανακοινωθεί ότι αναμένεται να επικεντρωθούν στον χρηματοοικονομικό τομέα, τον τομέα της ενέργειας και τις εξαγωγές προϊόντων υψηλής τεχνολογίας.

«Μην επιλέξετε τον πόλεμο», ήταν η έκκληση της Προέδρου της Κομισιόν, Ούρουλα φον ντερ Λάιεν προς τη Μόσχα, κατά τη χθεσινή ομιλία της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. «Ο δρόμος της συνεργασίας μεταξύ της ΕΕ και της Ρωσίας είναι ακόμα δυνατός», είπε, επισημαίνοντας ωστόσο ότι σε περίπτωση που το Κρεμλίνο επιλέξει τη βία κατά της Ουκρανίας η απάντηση της ΕΕ θα είναι «άμεση, ισχυρή και ενωμένη».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments