Πολιτισμός

Το show της Simone Rocha για τη σεζόν Fall/Winter 2022-2023 ήταν μια ωδή στις ουδέτερες αποχρώσεις

Το show της Simone Rocha για τη σεζόν Fall/Winter 2022-2023 ήταν μια ωδή στις ουδέτερες αποχρώσεις
Simone Rocha: Εμπνεύστηκε για τη σεζόν Fall/Winter 2022-2023 από τον ιρλανδικό θρύλο των Children of Lir.

Η Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου ρίχνει σήμερα αυλαία, με διάσημα fashion houses αλλά και νέους καλλιτέχνες να εντυπωσιάζουν με τις πρωτότυπες δημιουργίες τους, τις οποίες θαυμάσαμε στις πασαρέλες. Ανάμεσα σε αυτούς και Simone Rocha, η οποία εμπνεύστηκε για τη νέα της συλλογή από τον ιρλανδικό θρύλο των Children of Lir.

View this post on Instagram

A post shared by SIMONE ROCHA (@simonerocha_)

Όπως είδαμε, οι όγκοι και οι oversized γραμμές είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο, αναδεικνύοντας την ατμοσφαιρική κατήφεια μιας μεσαιωνικής αίθουσας στο Inns of Court του Λονδίνου. «Τα παιδιά γίνονται κύκνοι για εννιακόσια χρόνια, σε τρεις διαφορετικές λίμνες. Και όταν επανέρχονται στην ανθρώπινη μορφή, πεθαίνουν. Άρχισα να βασίζω την αφήγησή μου σε αυτό», είπε η σχεδιάστρια, όταν ρωτήθηκε για τη συλλογή.

View this post on Instagram

A post shared by SIMONE ROCHA (@simonerocha_)

Την περασμένη σεζόν, η Simone Rocha έπλεξε την εμπειρία της από τη νέα μητρότητα μέσα από τα ρούχα της, εστιάζοντας σε διακοσμημένα στήθη, κομμάτια που κουμπώνουν μπροστά για θηλασμό και δημιουργία σιλουέτες και υλικά εμπνευσμένα από παιδικά φορέματα. Για το φθινόπωρο/χειμώνα του 2022, η Rocha, αυτή τη φορά, στράφηκε προς τη δική της παιδική ηλικία, ξαναζώντας τον γνωστό ιρλανδικό μύθο Children of Lir, τη σκοτεινή ιστορία τεσσάρων παιδιών ενός Ιρλανδού βασιλιά που μετατράπηκαν σε κύκνους για 900 χρόνια από τα ζηλιάρη χέρια. της μαγικής θετής μητέρας τους.

View this post on Instagram

A post shared by SIMONE ROCHA (@simonerocha_)

Κατάλληλα, οι καλεσμένοι, συμπεριλαμβανομένων των FKA Twigs, Bukky Bakray και Francesca Hayward, έφτασαν σε μια μεσαιωνική αίθουσα στο Inns of Court του Λονδίνου για να βρουν ένα σκοτεινό δωμάτιο με χαμηλό φωτισμό γεμάτο τρομακτικές σκιές με έναν σφαιρικό διάδρομο που έχει σχεδιαστεί για να απηχεί το σχήμα της λίμνης όπου τα παιδιά Lir που ζούσαν σαν λευκά πουλιά.

Φωτογραφία – Harper’s BAZAAR

«Δύο γιοι και δύο κόρες, Ένας σκοτεινός θρήνος», έγραφαν οι σημειώσεις της εκπομπής, πριν από την επόμενη σειρά «Τραφτερά φτερά από ταφτά» μια υπόδειξη για τους κυριολεκτικούς τρόπους με τους οποίους ο μύθος μπήκε στα ρούχα: λευκά βαμβακερά βολάν που δημιουργήθηκαν για να ενσαρκώσουν τα φτερά έσκασαν έξω από ενδύματα, ενώ τα see-through slip dresses στολίζονταν με μοτίβα κύκνου και κορδέλες με φτερά που έμοιαζαν με πτηνά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments