Οικονομία

Ουκρανία: Σήμερα το κρίσιμο τετ-α-τετ υπουργών και τραπεζιτών για την ουκρανική κρίση

Ουκρανία: Σήμερα το κρίσιμο τετ-α-τετ υπουργών και τραπεζιτών για την ουκρανική κρίση
Ουκρανία: Ξεκινά η διπλή σύνοδος Eurogroup και Ecofin των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κεντρικών τραπεζιτών στο Παρίσι.

Ξεκινά η διπλή σύνοδος Eurogroup και Ecofin των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κεντρικών τραπεζιτών στο Παρίσι.

Οι Υπουργοί Οικονομικών οι θεσμοί και οι Κεντρικοί Τραπεζίτες, καλούνται να προχωρήσουν με βάση τα συμπεράσματα που θα είναι τότε διαθέσιμα αλλά και να αποτιμήσουν τις επιπτώσεις στην οικονομία και κυρίως στην εκτόξευση των τιμών της ενέργειας.

Η ρωσική εισβολή στο τραπέζι του Ecofin

Το θέμα της ρωσικής εισβολής θα συζητηθεί μόνο σε επίπεδο Ecofin, η συνεδρίαση του οποίου αρχίζει λίγο μετά τις 11πμ το πρωί της Παρασκευής. Νωρίτερα θα λάβει χώρα μια σύντομη σύνοδος  του Eurogroup με αντικείμενο και την Ελλάδα. Θέμα είναι η κοινή δήλωση και το πράσινο φως για την πρόωρη αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ και του πρώτου μνημονίου.

Κρίσιμη θεωρείται η συνέντευξη τύπου που προγραμματίζεται γύρω στις 4μμ μετά μεσημβρίας ώρα Ελλάδος, μετά την 1η σύνοδο του Ecofin. Θα γίνει παρουσία των εκπροσώπων των Θεσμών (ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ Μπρούνο Λεμέρ ως προεδρεύων, ο επικεφαλής του Eurogroup Πασκάλ Ντόναχιου και o αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις) αλλά και της Κριστίν Λαγκάρντ.  Δηλώσεις θα γίνουν το πρωί από τους ΥΠΟΙΚ της Γαλλίας και της Γερμανίας κ.κ. Μπρούνο Λεμέρ και Κρίστιαν Λίντντερ. 

Το Ecofin θα συζητήσει για τα συμπεράσματα του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της προηγούμενης ημέρας και για τις οικονομικές συνέπειες της κρίσης Η συζήτηση θα συνεχισθεί έως το βράδυ με αντικείμενο τις σε μακροπρόθεσμες προκλήσεις, τη διασφάλιση ισχυρής και ανθεκτικής ανάπτυξης,  τις οικονομικές επιπτώσεις της τρέχουσας κρίσης και το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Έχει εξασφαλιστεί η ενεργειακή επάρκεια της χώρας

“Σε εθνικό επίπεδο έχει, ήδη, εξασφαλιστεί η ενεργειακή επάρκεια και επεξεργαζόμαστε σενάρια που θα αφορούν την, όσο το δυνατόν, μεγαλύτερη απορρόφηση των διακυμάνσεων των τιμών της ενέργειας. Είναι ένα πρόβλημα, όμως, το οποίο είναι πανευρωπαϊκό και γι’ αυτό και απαιτεί μία πανευρωπαϊκή λύση. Και αυτό μπορεί να σημαίνει μέχρι και ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία για την αντιμετώπιση των ενεργειακών ανατιμήσεων, όσο αυτές διαρκούν. Και τέλος, θα ξαναπώ ότι όλες αυτές οι εξελίξεις αναδεικνύουν ακόμα περισσότερο την ανάγκη για μία ουσιαστική ευρωπαϊκή στρατηγική αυτονομία” δήλωσε κατά τη διάρκεια του χθεσινού έκτακτου ΚΥΣΕΑ ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments