Διεθνή

Ζελένσκι: Ελέγχουμε το Κίεβο – Έχουμε αντισταθεί και αποκρούσει επιτυχώς τις εχθρικές επιθέσεις

Ζελένσκι: Ελέγχουμε το Κίεβο – Έχουμε αντισταθεί και αποκρούσει επιτυχώς τις εχθρικές επιθέσεις
Ζελένσκι: «Μπορώ να ξεκινήσω αυτή την ενημέρωση με καλά νέα. Έχουμε αντισταθεί και αποκρούσει επιτυχώς τις εχθρικές επιθέσεις».

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στέλνει ένα νέο μήνυμά  προς τον ουκρανικό λαό διαβεβαιώνοντας τον  ότι ο στρατός αποκρούει ενεργά τις επιθέσεις των Ρώσων εισβολέων. Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας επισήμανε πως αυτή τη στιγμή  το Κίεβο και οι βασικές πόλεις γύρω από την πρωτεύουσα ελέγχονται από τον στρατό της Ουκρανίας.

«Μπορώ να ξεκινήσω αυτή την ενημέρωση με καλά νέα. Έχουμε αντισταθεί και αποκρούσει επιτυχώς τις εχθρικές επιθέσεις. Οι μάχες συνεχίζονται σε πολλές πόλεις και συνοικίες του κράτους μας. Αλλά να ξέρετε ότι αμυνόμαστε για τη χώρα, τη γη και το μέλλον των παιδιών. Το Κίεβο και οι βασικές πόλεις γύρω από την πρωτεύουσα ελέγχονται από τον στρατό μας. Οι κατακτητές ήθελαν να μπλοκάρουν το κέντρο του κράτους μας και να βάλουν τις μαριονέτες τους εδώ, όπως στο Ντονέτσκ. Σπάσαμε το σχέδιό τους. Δεν είχαν κανένα πλεονέκτημα έναντι μας», είπε ο Ζελένσκι.

Μάλιστα, ισχυρίστηκε πως «ο εχθρός χρησιμοποίησε τα πάντα εναντίον μας: πυραύλους, μαχητικά, drones, πυροβολικό, τεθωρακισμένα οχήματα, σαμποτέρ. Οι κατακτητές χτυπούν κατοικημένες γειτονιές, συμπεριλαμβανομένου πυροβολικού αεριωθουμένων, προσπαθώντας να καταστρέψουν εγκαταστάσεις ενέργειας. Έχουν πολύ άθλιες τακτικές».

Η Ουκρανία καλεί τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό να απομακρύνει τις σορούς «χιλιάδων» Ρώσων

Η Ουκρανία κάλεσε τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό να απομακρύνει τις σορούς «χιλιάδων» Ρώσων που σκοτώθηκαν από την έναρξη της εισβολής και να τις παραδώσει στη Ρωσία. Η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης, Ιρίνα Βερεστσούκ δήλωσε σε τηλεοπτικό briefing ότι πρόκειται «για τις σορούς χιλιάδων κατακτητών. Είναι ανθρωπιστική ανάγκη.

Ζητούμε να φύγουν οι σοροί των Ρώσων κατακτητών από τα εδάφη μας και να πάνε στη Ρωσική Ομοσπονδία». Και απευθυνόμενη στον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό είπε: «Κάντε ό,τι χρειάζεται για να λυθεί αυτό το ανθρωπιστικό πρόβλημα».

Νωρίτερα ο ουκρανικός στρατός στον επίσημο λογαριασμό του στο Facebook ανέφερε ότι από την έναρξη της εισβολής έχουν σκοτωθεί πάνω από 3.500 Ρώσοι στρατιώτες. Η Ρωσία δεν έχει ανακοινώσει μέχρι στιγμής θύματα.

O Nτράγκι είπε ότι θα στήριζε τον αποκλεισμό της Ρωσίας από το σύστημα swift

Πριν λίγη ώρα έκανε ανάρτηση στο Twitter o Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Αναλυτικά, ο Ζελένσκι έγραψε «σε τηλεφωνική τους συνομιλία, ο Μάριο Ντράγκι είπε ότι θα στήριζε τον αποκλεισμό της Ρωσίας από το σύστημα πληρωμών Swift και την παροχή στήριξης στην άμυνα».

«Η Ουκρανία πρέπει να μπει στην ΕΕ], πρόσθεσε ο Ζελένσκι, ο οποίος έκανε λόγο και για «μια νέα σελίδα στις σχέσεις Ιταλίας- Ουκρανίας».

Κύπριος ΥΠΟΙΚ: Η Κύπρος δεν αντέδρασε στον αποκλεισμό της Ρωσίας από το SWIFT

Η Κύπρος δεν αντιτάχθηκε σε οιεσδήποτε κυρώσεις της ΕΕ προς τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένου του αποκλεισμού της χώρας από το σύστημα διεθνών πληρωμών SWIFT, ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter o Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης.

«Οι ηγέτες της ΕΕ απάντησαν στις παράνομες ρωσικές στρατιωτικές ενέργειες στην Ουκρανία με οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία. Στο όνομα της ενότητας της ΕΕ και της αλληλεγγύης προς τον ουκρανικό λαό, η Κύπρος δεν έχει αντιταχθεί σε οποιεσδήποτε κυρώσεις της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της αποκοπής της Ρωσίας από το Swift. Όλα είναι στο τραπέζι», επισήμανε ο κ. Πετρίδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments