Πολιτική

Μητσοτάκης για τον θάνατο 10 Ελλήνων ομογενών: Σταματήστε τους βομβαρδισμούς τώρα

Μητσοτάκης για τον θάνατο 10 Ελλήνων ομογενών: Σταματήστε τους βομβαρδισμούς τώρα
Την άμεση διακοπή των βομβαρδισμών ζητά ο Έλληνας πρωθυπουργός, καταδικάζοντας τη νέα επίθεση που προκάλεσε τον θάνατο άλλων τεσσάρων Ελλήνων ομογενών, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 10

Η νέα επίθεση στο Σαρτανά που είχε ως αποτέλεσμα άλλοι 4 Έλληνες ομογενείς να χάσουν τη ζωή τους ανεβάζοντας τον αριθμό των Ελλήνων θυμάτων σε 10, προκάλεσε την κάνει λόγο το έντονη αντίδραση του πρωθυπουργού. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο Twitter καταδικάζει την επίθεση και ζητά να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί άμεσα.

«10 αθώοι πολίτες ελληνικής καταγωγής σκοτώθηκαν σήμερα από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές κοντά στη Μαριούπολη. Σταματήστε τους βομβαρδισμούς τώρα» αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο μήνυμα του στα αγγλικά.

Νωρίτερα όταν και έγιναν γνωστές οι πρώτες απώλειες Ελλήνων ομογενών ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε: «Ο θάνατος ομογενών μας, προκαλεί θλίψη και οργή για αυτή την απαράδεκτη πράξη ρωσικής επίθεσης σε αμάχους. Συλλυπητήρια στους οικείους τους. Το Ελληνικό Προξενείο στη Μαριούπολη παραμένει ανοιχτό για την παροχή βοήθειας».

Στην είδηση του θανάτου των πρώτων Ελλήνων ομογενών το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών προέβη σε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Ρώσο πρέσβη τον οποίο κάλεσε για εξηγήσεις αύριο Κυριακή

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments