Πολιτική

Νότης Μηταράκης: Πραγματοποίησε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υφυπουργό Εσωτερικών της Πολωνίας

Νότης Μηταράκης: Πραγματοποίησε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υφυπουργό Εσωτερικών της Πολωνίας
Νότης Μηταράκης: Την πρόθεση η ελληνική κυβέρνηση να παράσχει ανθρωπιστική και τεχνική υποστήριξη στην Πολωνία για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών εξέφρασε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

Την πρόθεση η ελληνική κυβέρνηση να παράσχει ανθρωπιστική και τεχνική υποστήριξη στην Πολωνία για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών εξέφρασε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον υφυπουργό Εσωτερικών και Διοίκησης της Πολωνίας, Μπαρτόζ Γκροντέτσκι, σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου του ελληνικού υπουργείου. Στην κλήση συμμετείχε και ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Νότης Μηταράκης: Η Ελλάδα θα στηρίξει τον Ουκρανικό λαό

«Η Ελλάδα θα συμμετάσχει στην προσπάθεια στήριξης του ουκρανικού λαού, άμεσα με τεχνική και ανθρωπιστική βοήθεια προς την Πολωνία και άλλες χώρες», σημείωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ  αρμόδιος υπουργός επεσήμανε ότι οι πρόσφυγες που φεύγουν από την Ουκρανία «είναι πρόσφυγες πολέμου, αυτοί είναι οι πραγματικοί πρόσφυγες» και πρόσθεσε ότι «αν πρέπει να πάρουμε και εμείς ως χώρα έναν αριθμό ανθρώπων, είμαστε διατεθειμένοι να το κάνουμε σε συνεργασία με την ΕΕ. Το κόστος θα καλυφθεί από την Ευρώπη».

Παράλληλα, ο κ. Μηταράκης χαρακτήρισε την επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία «παράβαση του Διεθνούς Δικαίου, μια αναθεωρητική στάση της Ρωσίας, η οποία είναι καταδικαστέα από όλο το Δυτικό κόσμο» τονίζοντας επίσης ότι «είναι σημαντικό η ΕΕ και το ΝΑΤΟ με μία φωνή να κρατήσουν σκληρή στάση απέναντι σε αυτές τις αναθεωρητικές βλέψεις»

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments