Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ποιος είναι ο άνδρας με το τζόκεϊ που «έσπασε» το dress code στις συνομιλίες

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ποιος είναι ο άνδρας με το τζόκεϊ που «έσπασε» το dress code στις συνομιλίες
Ενώ τα βλέμματα της παγκόσμιας κοινότητας ήταν στραμμένα στη συνάντηση Ουκρανών και Ρώσων, οι ασυνήθιστες ενδυματολογικές επιλογές ενός μέλους της ουκρανικής αποστολής "τράβηξε" το ενδιαφέρον

Ουκρανοί και Ρώσοι, αμυνόμενοι και επιτιθέμενοι κάθισαν τη Δευτέρα για πρώτη φορά από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, σε μία προσπάθεια να μπει τέλος στον παραλογισμό του πολέμου.

Μετά από σχεδόν 7 ώρες συνομιλιών, δεν προέκυψε συμφωνία, τουλάχιστον με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, ενώ παράλληλα σε επίπεδο ηγετών εξελίσσονται διπλωματικές διαπραγματεύσεις με όρους εκατέρωθεν.

Στην επίσημη πρώτη λοιπόν των συνομιλιών, όταν οι δύο αντιπροσωπείες κάθισαν στο τραπέζι, κι ενώ τα βλέμματα όλου του πλανήτη ήταν στραμμένα στη συνάντηση, ένας από τους συμμετέχοντες της ουκρανικής πλευράς ήταν εκείνος που κέρδισε τις εντυπώσεις…

Πολύ μακριά, από το dress code που θα επέβαλε μία τέτοια συνάντηση, δεδομένης της κρισιμότητάς της, εμφανίστηκε με καπέλο τζόκεϊ και μία απλή μπλούζα, μαύρου χρώματος και τα δύο.

Ποιος είναι ο Ουκρανός πολιτικός με το τζόκεϊ

Πρόκειται για τον Davyd Arakhamia. Ουκρανός πολιτικός και επιχειρηματίας με γεωργιανή καταγωγή. Είναι πρόεδρος της παράταξης «Υπηρέτης του Λαού» από τις 29 Αυγούστου 2019.

Γεννήθηκε το 1979 στο Σότσι της Σοβιετικής Ένωσης. Έζησε στο Γκάγκρα της Γεωργίας, μέχρι το 1992, όταν μετακόμισε με τους γονείς του στο Μικολάιβ της Ουκρανίας.

Σπούδασε Οικονομικά στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο της Ουκρανίας και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Open University του Λονδίνου.

Eίναι συνιδρυτής πολλών εταιρειών πληροφορικής, συμπεριλαμβανομένων των TemplateMonster και Weblium. Τον Μάρτιο του 2014, μαζί με φίλους, ξεκίνησε έναν ιστότοπο για τη συγκέντρωση κεφαλαίων για τον εξοπλισμό των αλεξιπτωτιστών της 79ης Αεροπορικής Ταξιαρχίας.

Διορίστηκε Σύμβουλος του Κυβερνήτη της Περιφέρειας Μικολάιβ τον Αύγουστο του 2014. Τον Οκτώβριο του 2014 έγινε Σύμβουλος του Υπουργού Άμυνας και Πρόεδρος του Συμβουλίου Εθελοντών του Υπουργείου Άμυνας.

Επίσης, υπηρετεί ως Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Επενδύσεων από τον Αύγουστο του 2019.

Εν μέσω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, ο Arakhamia ήταν μέρος ενός στενού κύκλου συμβούλων που παρέμειναν στην πρωτεύουσα του Κιέβου με τον Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν μάλιστα, ότι δεν πρόκειται για έναν απλό πολιτικό, αλλά για το «δεξί χέρι» του Ζελένσκι, ενώ φέρεται να έχει σημαντική επιρροή στο κυβερνών κόμμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments