Πολιτική

Ουκρανία: Οι ευρωβουλευτές που απείχαν της ψηφοφορίας για την οικονομική βοήθεια της ΕΕ

Ουκρανία: Οι ευρωβουλευτές που απείχαν της ψηφοφορίας για την οικονομική βοήθεια της ΕΕ
Ουκρανία: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέβαλε πρόταση για πρόγραμμα έκτακτης χρηματοδότησης, από το οποίο απείχαν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να συνεχίζεται, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέβαλε πρόταση για  νέο πρόγραμμα έκτακτης μακροοικονομικής χρηματοδοτικής βοήθειας (ΜΧΣ) για την Ουκρανία ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η πρόταση της Κομισιόν εγκρίθηκε από τους Ευρωπαίους ηγέτες στις 21 Φεβρουαρίου. Ωστόσο ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι η συγκεκριμένη πρόταση της Κομισιόν καταψηφίστηκε από τους δύο ευρωβουλευτές του ΚΚΕ Κώστα Παπαδάκη και Λευτέρη – Νικολάου Αλαβάνο και από τον ευρωβουλευτή της Ελληνικής Λύσης Εμμανουήλ Φράγκο. Την ίδια ώρα σύσσωμη η ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ όπως φαίνεται και από τη σχετική ανακοίνωση των αποτελεσμάτων απείχαν από την ψηφοφορία.

Η αποχή των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Αξίζει να υπενθυμιστεί πως ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης είχε αποφύγει να καταδικάσει την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και ουσιαστικά κρατούσε ίσες αποστάσεις από τις αντιμαχόμενες πλευρές.

Επίσης ο Στέλιος Κούλογλου δικαιολογούσε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, λέγοντας ότι σχεδιαζόταν ένταξή της στο ΝΑΤΟ και ότι «ο Πούτιν δεν μπορούσε να δεχτεί αυτό». Η αποκάλυψη του εγγράφου προκαλεί ήδη ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις στο διαδίκτυο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments