Τεχνολογία

Φρένο στο YouTube σε κανάλια που συνδέονται με τα ρωσικά RT και Sputnik

Φρένο στο YouTube σε κανάλια που συνδέονται με τα ρωσικά RT και Sputnik

Πηγή Φωτογραφίας: Φωτογραφία - vimatisko

YouTube: Η απόφαση της Alphabet που διαχειρίζεται την πλατφόρμα τίθεται άμεσα σε ισχύ

Σε μπλοκάρισμα των καναλιών που συνδέονται με τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης RT και Sputnik προχωρά και το YouTube, σε όλη την Ευρώπη, με άμεση ισχύ, λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία.

«Θα χρειαστεί χρόνος για να ενισχυθούν πλήρως τα συστήματά μας. Οι ομάδες μας συνεχίζουν να παρακολουθούν την κατάσταση όλο το εικοσιτετράωρο για να λάβουν γρήγορα μέτρ», δήλωσε εκπρόσωπος του YouTube.

Φωτογραφία – The Verge

Τι αναικοίνωσε η Meta Platforms

Νωρίτερα, η Meta Platforms, ιδιοκτήτρια του Facebook, είχε επίσης ανακοινώσει ότι θα περιορίσει την πρόσβαση στα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης RT και Sputnik σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως ανέφερε σήμερα εκ μέρους της εταιρείας ο αρμόδιος για τις διεθνείς σχέσεις Νικ Κλεγκ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η εταιρεία είχε δεχθεί αιτήματα από αρκετές κυβερνήσεις και την Ε.Ε. να λάβει περαιτέρω μέτρα σε σχέση με τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης στις πλατφόρμες της.

Νωρίτερα σήμερα το Twitter είχε ανακοινώσει πως θα μειώσει την ορατότητα για tweets από ιστότοπους ΜΜΕ που σχετίζονται με το ρωσικό κράτος, όπως το Russia Today και το Sputnik.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments