Διεθνή

Ουκρανία: Γιατί η πιθανή κατάληψη της Χερσώνας, είναι τόσο σημαντική για τους Ρώσους

Ουκρανία: Γιατί η πιθανή κατάληψη της Χερσώνας, είναι τόσο σημαντική για τους Ρώσους

Πηγή Φωτογραφίας: Φωτογραφία Αρχείου

Εάν επιβεβαιωθεί, διότι μέχρι στιγμής μόνο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας το υποστηρίζει, τότε η κατάληψη της Χερσώνας, πόλης στα νότια της Ουκρανίας με πληθυσμό σχεδόν 300.000 κατοίκων, θα συνιστά μια μεγάλη νίκη για τον ρωσικό στρατό.

Μεγάλη νίκη για τον ρωσικό στρατό θα συνιστά η κατάληψη της Χερσώνας, πόλης στα νότια της Ουκρανίας με πληθυσμό σχεδόν 300.000 κατοίκων. Εάν η κατάληψη γίνει η Χερσώνα θα είναι η μεγαλύτερη πόλη που θα πέσει στα χέρια των ρωσικών δυνάμεων και, στρατηγικά, θα αποτελέσει μια ζωτική βάση για τον στρατό της, καθώς αυτός επιδιώκει να προωθηθεί περαιτέρω στην ενδοχώρα αλλά και δυτικά, κατά μήκος της ακτής προς το μεγάλο λιμάνι της Οδησσού.

Η Χερσώνα θα είναι η μεγαλύτερη πόλη που θα πέσει στα χέρια των ρωσικών δυνάμεων και στρατηγικά, θα αποτελέσει μια ζωτική βάση για τον στρατό της, είναι άλλωστε από μόνη της σημαντικό λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας και βιομηχανικό κέντρο. polemos-stin-oykrania-vvc-giati-pithani-katalipsi-tis-chersonas-einai-krisimi-gia-toys-rosoys0

Η κατάληψη της Χερσώνας πρωτεύων στόχος

Η κατάληψη της Χερσώνας σημαίνει επίσης τον έλεγχο μιας σημαντικής πηγής υδάτων. Αφότου η Ρωσία κατέλαβε τη Χερσόνησο της Κριμαίας, η Ουκρανία μπλόκαρε το βόρειο κριμαϊκό κανάλι και έτσι η παροχή πόσιμου νερού στην Κριμαία, στο μεγαλύτερο τμήμα αυτής διεκόπη, προκαλώντας ελλείψεις νερού στην προσαρτημένη περιοχή.

Ένας από τους πρώτους στόχους της στρατιωτικής εισβολής της Ρωσίας ήταν η απεμπλοκή αυτού του υδάτινου δρόμου και η αποκατάσταση της ροής ύδατος στην Κριμαία. Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε ότι ρωσικά οχήματα εισήλθαν στο κέντρο της πόλης της Χερσώνας κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ο δήμαρχος της πόλης Igor Kolyikhayev δήλωνε σήμερα το πρωί ότι η πόλη χρειάζεται ένα θαύμα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments