Οικονομία

Ρωσία Ουκρανία: Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο απαγορεύει την πώληση ευρώ στη Ρωσία

Ρωσία Ουκρανία: Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο απαγορεύει την πώληση ευρώ στη Ρωσία

Πηγή Φωτογραφίας: consilium europa

Ρωσία Ουκρανία: Μπλόκο και στην προμήθεια ευρώ επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ενωση στην Ρωσία εκτός από το διαγραφή επτά τραπεζών από το Swift.

Μπλόκο και στην προμήθεια ευρώ επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ρωσία εκτός από το διαγραφή επτά τραπεζών από το Swift. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποφάσισε να απαγορεύσει «την πώληση, παροχή, μεταφορά ή εξαγωγή χαρτονομισμάτων ευρώ στη Ρωσία ή σε οποιοδήποτε ουδέτερο ή νομικό πρόσωπο, οντότητα ή σώμα στη Ρωσία, περιλαμβανομένης της κυβέρνησης και της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας ή για χρήση στη Ρωσία».

Στις τράπεζες που χάνουν την πρόσβαση στο Swift περιλαμβάνεται η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ρωσίας VTB, και οι Bank Otkritie, Novikombank, Promsvyazbank, Rossiya Bank, Sovcombank και Vnesheconombank (VEB). Δύο μεγάλες ρωσικές τράπεζες, η Sberbank και η Gazprombank, δεν είναι στη λίστα επειδή είναι αυτές που κυρίως διευκολύνουν τις πληρωμές για εισαγωγές φυσικού αερίου και πετρελαίου από την ΕΕ. Οι επτά τράπεζες έχουν μια μεταβατική περίοδο 10 ημερών για να τερματίσουν τις δραστηριότητες SWIFT.

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα ανακοίνωσε τις επτά ρωσικές τράπεζες που αποσυνδέει από το SWIFT

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε τις επτά ρωσικές τράπεζες που αποσυνδέει από το σύστημα SWIFT λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και το πακέτο κυρώσεων που έχει αποφασίσει. Οι τράπεζες, στις οποίες θα δοθεί προθεσμία 10 ημερών για να σταματήσουν τις επιχειρήσεις τους μέσω του SWIFT, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη της Ρωσίας, η VTB, καθώς και οι Bank Otrkitie, Novikombank, Promsvyazban, Bank Rossiya, Sovkomank και VEB.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ΕΕ εξήγησε ότι οι τράπεζες που περιλαμβάνονται στον κατάλογο επελέγησαν βάσει των διασυνδέσεών τους με το ρωσικό κράτος, καθώς οι δημόσιες τράπεζες τελούσαν ήδη υπό καθεστώς κυρώσεων μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία το 2014. Η Sberbank, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ρωσίας, και η Gazprombank δεν περιλήφθηκαν στον κατάλογο επειδή είναι οι κύριοι δίαυλοι για τις πληρωμές για το ρωσικό πετρέλαιο και αέριο, που οι χώρες της ΕΕ εξακολουθούν να αγοράζουν παρά τη σύγκρουση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments