Διεθνή

Βρετανία: Θάνατος – μυστήριο Ουκρανού μεγιστάνα – Είχε στενές σχέσεις με τη Ρωσία

Βρετανία: Θάνατος – μυστήριο Ουκρανού μεγιστάνα – Είχε στενές σχέσεις με τη Ρωσία

Πηγή Φωτογραφίας: dailymail.co.uk

Η αστυνομία χαρακτηρίζει τον θάνατο του Ουκρανού μεγιστάνα, ο οποίος είχε στενές χέσεις με τη Ρωσία, ως ανεξήγητο

Μυστήριο καλύπτει τις συνθήκες θανάτου του Ουκρανού μεγιστάνα Μιχαήλ Γουότφορντ, που είχε στενές σχέσεις με τη Ρωσία.

Με τη ρωσική εισβολή να είναι σε εξέλιξη, η προσοχή στρέφεται στους Ρώσους ολιγάρχες που βρίσκονται στη Μεγάλη Βρετανία, οι οποίοι φαίνεται πως ανήκουν στον στενό κύκλο του Πούτιν.

Ο γεννημένος στην Ουκρανία Μιχαήλ Γουότφορντ βρέθηκε απαγχονισμένος στο γκαράζ της πολυτελούς κατοικίας του στο Σάρεϊ, από τον κηπουρό του, τη Δευτέρα σύμφωνα με τη Sun.

Η είδηση του θανάτου του μεγιστάνα της ενέργειας έγινε γνωστή τη μέρα που ο Μπόρις Τζόνσον είπε στη Βουλή των Κοινοτήτων ότι θα δημοσιεύσει πλήρη λίστα ανθρώπων που έχουν σχέσεις με το καθεστώς του Βλαντίμιρ Πούτιν, σημαντικό ποσοστό των οποίων θα αντιμετωπίσει κυρώσεις.

Η αστυνομία κλήθηκε στην έκταση του μεγιστάνα ο οποίος, ωστόσο, δεν είναι ανάμεσα στους ολιγάρχες στους οποίους έχουν υποβληθεί κυρώσεις. Βρέθηκε νεκρός το μεσημέρι της Δευτέρας.

Ο θάνατος του Γουότφορντ έρχεται μετά τον θάνατο το 2012 του Ρώσου επιχειρηματία Αλεξάντερ Περεπιλίτσνι, 44 ετών που ζούσε σε πολυτελή περιοχή στο Γουέιμπριτζ.

“Ανεξήγητος” ο θάνατος του

Η αστυνομία αντιμετωπίζει τον θάνατο του μεγιστάνα και πατέρα τριών παιδιών ως “ανεξήγητο”, αλλά δεν θεωρείται ύποπτος.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ξένων μέσων ενημέρωσης, είχε στενές σχέσεις με τη Ρωσία, με τους ανθρώπους του κύκλου του να αποδίδουν το άδοξο τέλος του στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. «Το μυαλό του είχε επηρεαστεί από τα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία», δήλωσε ένας οικογενειακός του φίλος στη Sun και πρόσθεσε: «Ο χρόνος του θανάτου όμως και της εισβολής στην Ουκρανία, σίγουρα δεν είναι τυχαία».

Από τη μεριά του, ακόμη ένας φίλος ανέφερε ότι «ο θάνατός του προκαλεί ερωτήματα. Ειδικά μάλιστα ύστερα από τους άλλους ύποπτους θανάτους Ρώσων που έχουν υπάρξει στο Ηνωμένο Βασίλειο, είναι λογικό να υπάρχουν εικασίες».

Ωστόσο, το όνομα του Ουκρανού μεγιστάνα δεν υπήρχε σε καμία από τις λίστες που κυκλοφορούσαν με επιχειρηματίες που συνεργάζονταν με την κυβέρνηση της Ρωσίας.

Ο Μιχαήλ Τολστόσεγια γεννήθηκε το 1955 στην Ουκρανία, όταν η χώρα ήταν μέρος της Σοβιετικής Ένωσης. Δημιούργησε περιουσία ασχολούμενος με πετρέλαιο και αέριο, πριν χτίσει αυτοκρατορία ακινήτων στη Βρετανία, όπου μετακόμισε, αλλάζοντας το όνομά του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments