Διεθνή

Νέες μάχες στο αεροδρόμιο Χοστόμελ έξω από το Κίεβο βλέπει το βρετανικό Υπ. Άμυνας

Νέες μάχες στο αεροδρόμιο Χοστόμελ έξω από το Κίεβο βλέπει το βρετανικό Υπ. Άμυνας

Πηγή Φωτογραφίας: AP

Αυτές είναι εξαιρετικά πιθανό να περιλαμβάνουν και νέες μάχες γύρω από το αεροδρόμιο Χοστόμελ, που θεωρείται πως αποτελεί έναν από τους αρχικούς στόχους κατάληψης της ρωσικής εισβολής.

Το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας στη νεότερη ενημέρωση για τον πόλεμο στην Ουκρανία,  λίγο πριν τις 5 το απόγευμα ώρα Λονδίνου, αναφέρει πως κατά τη διάρκεια της ημέρας έχουν συνεχιστεί οι βαριές μάχες βορειοδυτικά του Κιέβου.

Αυτές είναι εξαιρετικά πιθανό να περιλαμβάνουν και νέες μάχες γύρω από το αεροδρόμιο Χοστόμελ, που πιστεύεται,  ότι ήταν από τους αρχικούς στόχους κατάληψης της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Το αεροδρόμιο, όπως σημειώνει το βρετανικό υπουργείο, βρίσκεται κοντά στην εμπροσθοφυλακή της μεγάλης ρωσικής οχηματοπομπής στα περίχωρα της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Ωστόσο επισημαίνεται πως η αυτή ρωσική πομπή, έχει σημειώσει μόνο μικρή ευδιάκριτη πρόοδο τις τελευταίες τέσσερις ημέρες.

«Οι βασικές μάχες του ρωσικού στρατού, όπως ήταν αναμενόμενο, διεξάγονται όχι με τμήματα του τακτικού ουκρανικό στρατού, αλλά με εθνικιστικές ομάδες, οι οποίες ως γνωστόν φέρουν την άμεση ευθύνη για την γενοκτονία στο Ντονμπάς και την αιματοχυσία αμάχων», είχε δηλώσει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε σύσκεψη του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments