Διεθνή

Ουκρανός ΥΠΕΞ: «Πώς μπορείτε να κοιμάστε όταν τα παιδιά της Ουκρανίας βρίσκονται κάτω από βόμβες;»

Ουκρανός ΥΠΕΞ: «Πώς μπορείτε να κοιμάστε όταν τα παιδιά της Ουκρανίας βρίσκονται κάτω από βόμβες;»
Ουκρανός ΥΠΕΞ: Μήνυμα προς τους ηγέτες της Δύσης έστειλε ο Υπουργός Εξωτερικών απευθύνοντας έκκληση για στρατιωτική βοήθεια.

Ο Ουκρανός ΥΠΕΞ απηύθυνε νέο μήνυμα προς τους ηγέτες της Δύσης, για να στείλουν μαχητικά στην χώρα του ώστε να συνεισφέρουν στις μάχες κόντρα στην Ρωσία. «Πώς μπορείτε να κοιμάστε όταν τα παιδιά της Ουκρανίας βρίσκονται κάτω από βόμβες στη Μαριούπολη, τη Χερσώνα, το Χάρκοβο και άλλες πόλεις;» διερωτήθηκε μέσω Twitter.

«Οι άσοι μας υπερασπίζονται ηρωικά τους ουρανούς μας. Αλλά η Ρωσία έχει πλεονέκτημα. Αγαπητοί εταίροι που ακόμα δεν έχετε προμηθεύσει στην Ουκρανία στρατιωτικά αεροσκάφη: πώς μπορείτε να κοιμάστε όταν τα παιδιά της Ουκρανίας βρίσκονται κάτω από βόμβες στη Μαριούπολη, τη Χερσώνα, το Χάρκοβο και άλλες πόλεις; Μπορείτε να πάρετε αυτήν την απόφαση τώρα. Κάντε το!» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ντμίτρο Κουλέμπα.

Το διαρκές αίτημα για μία ζώνη απαγόρευσης πτήσεων

Η Ουκρανία έχει επίσης ζητήσει από τη Δύση να εφαρμόσει μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τον εναέριο χώρο της – αλλά το αίτημα έχει επανειλημμένα απορριφθεί. Το μέτρο αυτό θα σήμαινε ότι στρατιωτικές δυνάμεις- ιδιαίτερα οι νατοϊκές- θα εμπλέκονταν απευθείας με όποια ρωσικά αεροσκάφη θα εντοπίζονταν στον ουρανό και θα τα «χτυπούσαν», αν κρίνονταν απαραίτητο.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι σχολίασε ότι εάν οι ηγέτες παραμείνουν απρόθυμοι να επιβάλουν κάτι τέτοιο, θα πρέπει τουλάχιστον να παράσχουν στην Ουκρανία μαχητικά αεροσκάφη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments