Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας στον ΑΝΤ1: Μέγα λάθος του πρωθυπουργού η παροχή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία

Αλέξης Τσίπρας στον ΑΝΤ1: Μέγα λάθος του πρωθυπουργού η παροχή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία
Αλέξης Τσίπρας στον ΑΝΤ1: Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου παραχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ. Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας μίλησε για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία και την οικονομία, αλλά και για το κύμα ακρίβειας που σαρώνει νοικοκυριά και επιχειρήσεις. 

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου παραχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ. Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας μίλησε για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία και την οικονομία, αλλά και για το κύμα ακρίβειας που σαρώνει νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε σοκ τον πόλεμο στην Ουκρανία, επισημαίνοντας πως δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιοι επιχειρούν να αλλάξουν τα σύνορα στην Ευρώπη, υπενθυμίζοντας τον πόλεμο στην Γιουγκοσλαβία, αλλά και την εισβολή στην μαρτυρική μας Κύπρο το 1974.

Για την ρητορική της Τουρκίας

Ερωτηθείς για το αν αυτή η πολιτική του Πούτιν και οι εξελίξεις με τον πόλεμο της Ουκρανίας ανοίγουν την όρεξη του Ταγίπ Ερντογάν, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ιδιαίτερα ανήσυχος για την ρητορική της τουρκικής ηγεσίας. «Σαφώς η Τουρκία αναβαθμίζει το ρόλο της στην περιοχή μετά τις τελευταίες εξελίξεις», ανέφερε ο ο κ. Τσίπρας, υπενθυμίζοντας πως αφενός οι σχέσεις λυκοφιλίας με τον Πούτιν διατηρούνται, ενώ και ο Ζελένσκι τη βοήθεια που του παρείχε η Τουρκία με τα drones.

Για την παροχή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία

Σχετικά με τη στάση που θα έπρεπε να κρατήσει η Ελλάδα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε μέγα λάθος την παροχή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία, υποστηρίζοντας πως θα έπρεπε να τηρήσουμε ουδέτερη στάση.«Δεν έχουμε κανένα λόγο να εμπλακούμε στην πολεμική αντιπαράθεση, είμαστε σε μια πολύ δύσκολη περιοχή με πολύ δύσκολο γείτονα», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας. Παράλληλα, άφησε αιχμές κατά του πρωθυπουργού που δεν ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς για την αποστολή του πολεμικού υλικού στην Ουκρανία, υποστηρίζοντας πως έπρεπε να πάρει μια στοιχειώδη γνώμη, ενώ έκανε λόγο για πρωτοφανή «βοναπαρτισμό» από τον κ. Μητσοτάκη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments