Διεθνή

Η Ουκρανία βύθισε ναυαρχίδα του Πολεμικού Ναυτικού για να μην πέσει στα χέρια των Ρώσων

Η Ουκρανία βύθισε ναυαρχίδα του Πολεμικού Ναυτικού για να μην πέσει στα χέρια των Ρώσων

Πηγή Φωτογραφίας: Twiiter

«Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πόσο δύσκολη απόφαση ήταν για τους στρατιώτες και το πλήρωμα» είπε ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας.

Δραματικές είναι οι εικόνες που συνεχίζονται να έρχονται από την Ουκρανία, δέκατη ημέρα της ρωσικής εισβολής, με το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας να προχωρά στη βύθισης της φρεγάτας Hetman Sahaidachny, προκειμένου να μην πέσει στα χέρια των Ρώσων.

Ο διοικητής του Πολεμικού Ναυτικού της Ουκρανίας συμμορφώθηκε με την εντολή να βυθιστεί η φρεγάτα Hetman Sagaidachny, η οποία ήταν υπό επισκευή στο λιμάνι του Μικολάιβ, για να μην πέσει στα χέρια της Ρωσίας, δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Αλεξέι Ρέζνικοφ.

«Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πόσο δύσκολη απόφαση ήταν για τους στρατιώτες και το πλήρωμα» είπε ο υπουργός Άμυνας, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης, ενώ πρόσθεσε ότι στο μέλλον, η Ουκρανία θα δημιουργήσει ένα νέο στόλο «σύγχρονο και πανίσχυρο».

Εικόνες που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν το πλοίο στο λιμάνι να έχει βυθιστεί κατά το ήμισυ και να γέρνει στο πλάι, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι προηγήθηκε έκρηξη.

Γιατί ελήφθη η απόφαση να βυθιστεί η ναυαρχίδα

Αν και η φρεγάτα δεν αποτελεί σημαντική απειλή για τους Ρώσους, πρόκειται για τη ναυαρχίδα του στόλου του ουκρανικού Ναυτικού. Όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης αν έπεφτε στα χέρια των Ρώσων θα ήταν μια σημαντική νίκη προπαγάνδας για τη Μόσχα, ενώ θα λειτουργούσε ως τόνωση του ηθικού για τα στρατεύματά της.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments