Διεθνή

Πούτιν: Ο πόλεμος συνεχίζεται…

Πούτιν: Ο πόλεμος συνεχίζεται…

Πηγή Φωτογραφίας: Φωτογραφία Αρχείου

Προχωρούμε βάσει σχεδίου και χρονοδιαγράμματος, διαμηνύει ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Στο ουκρανικό έδαφος οι στρατιώτες και οι αξιωματικοί μας πολεμούν για τη Ρωσία, για μία ειρηνική ζωή για τους πολίτες του Ντονμπάς, για την αποναζιστικοποίηση και αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας, είπε ο Βλαντιμίρ Πόύτιν προεξοφλώντας ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις Ρωσίας – Ουκρανίας.

 Όση ώρα στη Λευκορωσία ήταν εν εξελίξει ο δεύτερος γύρος των διαπραγματεύσεων μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο αντιμαχομένων επί ουκρανικού εδάφους πλευρών, στη Μόσχα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συγκάλεσε τηλεσυνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Ρωσίας. Εκεί είπε ότι η επιχείρηση των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία εξελίσσεται βάσει σχεδίου και χρονοδιαγράμματος, πράγμα που σημαίνει ότι οι διαπραγματεύσεις στη Λευκορωσία δεν ήταν δυνατόν να παραγάγουν θετικότερα αποτελέσματα από τα παραχθέντα.

Ο Πούτιν δεν παρέλειψε να κάνει και το απαραίτητο μασάζ φρονήματος στο στράτευμά του, χαρακτηρίζοντας τους φαντάρους του ήρωες. «Θέλω να πω ότι η ειδική στρατιωτική επιχείρηση προχωρά αυστηρώς βάσει χρονοδιαγράμματος και σχεδίου. Όλοι οι στόχοι που έχουν τεθεί έχουν επιτευχθεί».

Πρέπει δε, να σημειωθεί, πως και η τηλεσυνεδρίαση του ρωσικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας μεταδόθηκε από τη ρωσική τηλεόραση. Προφανής στόχος των δηλώσεων του Πούτιν ήταν η αντίκρουση της εκτίμησης των Δυτικών ότι η ρωσική πολεμική μηχανή έχει βαλτώσει στην Ουκρανία, κυρίως λόγω κακού εφοδιασμού και ουκρανικής αντίστασης.

Μεταξύ άλλων, ο Πούτιν κατηγόρησε, όμως χωρίς αποδείξεις, την ουκρανική πλευρά ότι δυνάμεις της βασάνισαν και φόνευσαν Ρώσους αιχμαλώτους πολέμου, ότι κράτησαν ομήρους πολίτες τρίτων χωρών και ότι χρησιμοποίησαν αμάχους για ανθρώπινες ασπίδες. Και επανήλθε στο γνωστό μοτίβο των δικαιολογιών για την επίθεση στην Ουκρανία: «Στο ουκρανικό έδαφος οι στρατιώτες και οι αξιωματικοί μας πολεμούν για τη Ρωσία, για μία ειρηνική ζωή για τους πολίτες του Ντονμπάς, για την αποναζιστικοποίηση και αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας». 

Πηγή: Protagon.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments