Διεθνή

Μαριούπολη: Χτύπημα στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας – Παρά την κατάπαυση πυρός

Μαριούπολη: Χτύπημα στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας – Παρά την κατάπαυση πυρός
Ο Έλληνας πρόξενος και το προσωπικό, είναι καλά στην υγεία τους και έχουν μεταφερθεί σε καταφύγιο.

Σοκ και εύλογες ανησυχίες, προκάλεσε το μεσημέρι της Κυριακής, η πληροφορία πως δέχθηκε χτύπημα το ελληνικό προξενείο  στην Μαριούπολη.

Το χτύπημα συνέβη στη 13:00, όταν είχαμε ανταλλαγή πυρών έξω από το Ελληνικό Προξενείο και ενώ στην πόλη έχει κηρυχθεί κατάπαυση πυρός, προκειμένου να ανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι και έως τις 21:00 απόψε, να απομακρυνθούν οι άμαχοι της περιοχής.

Επισήμως δεν επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες για χτύπημα στο ελληνικό προξενείο στη Μαριούπολη

Επισήμως προς ώρας δεν υπάρχουν αναφορές για επίθεση στο κτίριο του ΟΑΣΕ, στο οποίο στεγάζεται το Γενικό Προξενείο στη Μαριούπολη, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές. Ο γενικός πρόξενος Μανώλης Ανδρουλάκης είναι καλά στην υγεία του, όπως διαβεβαιώνουν οι ίδιες πηγές, τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. 

Σε κάθε περίπτωση οι πληροφορίες αναφέρουν πως  ο πρόξενος της Ελλάδας, καθώς και το προσωπικό του Προξενείου είναι μέχρι στιγμής ασφαλείς, καλά στην υγεία τους και βρίσκονται σε καταφύγιο.

Υπενθυμίζεται πως στις 28 Φεβρουαρίου αποφασίστηκε από το υπουργείο Εξωτερικών η προσωρινή μεταφορά του Γενικού Προξενείου σε άλλο κτίριο εντός της πόλης. Συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις στις οποίες στεγαζόταν μέχρι πριν από λίγες ημέρες η Ειδική Αποστολή Επιτήρησης του ΟΑΣΕ, η οποία έχει αποχωρήσει. Η μεταφορά που έγινε τότε, είχε ολοκληρωθεί επιτυχώς.

Νωρίτερα σήμερα, το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης στην νότια Ουκρανία ανακοίνωσε ότι θα ξεκινούσε σήμερα στις 12:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) νέα επιχείρηση για την απομάκρυνση των αμάχων από την πόλη.

Για τον σκοπό αυτό είχε ανακοινωθεί προσωρινή κατάπαυση του πυρός από τις 12:00 ως τις 21:00.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments