Nέα της αγοράς

Ουκρανία Ρωσία: “Φωτιά” και η τιμή του χρυσού – Ξεπέρασε τα 2.000 δολάρια

Ουκρανία Ρωσία: “Φωτιά” και η τιμή του χρυσού – Ξεπέρασε τα 2.000 δολάρια
Ουκρανία Ρωσία: Φωτιά έχει πάρει και η τιμή του χρυσού αφού αρκετοί επενδυτές καταφεύγουν σε αυτό το πολύτιμο μέταλλο θεωρώντας το ασφαλές μετά την αβεβαιότητα που επικρατεί από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Φωτιά έχει πάρει και η τιμή του χρυσού αφού αρκετοί επενδυτές καταφεύγουν σε αυτό το πολύτιμο μέταλλο θεωρώντας το ασφαλές μετά την αβεβαιότητα που επικρατεί από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η τιμή της ουγγιάς χρυσού έφθασε ως και τα 2.000,86 δολάρια, ή με άλλα λόγια στο υψηλότερο επίπεδό της από τον Σεπτέμβριο του 2020.

Σπάει τα κοντέρ” η τιμή στο πετρέλαιο – “Χτύπησε” ιστορικό υψηλό

Σε ιστορικό υψηλό πλησίασε σήμερα Δευτέρα το αργό πετρέλαιο τύπου μπρεντ, λόγω της κατάστασης που επικρατεί σε Ρωσία και Ουκρανία. Η τιμή του βαρελιού πλησίασε νωρίτερα τα 140 δολάρια, παίρνοντας ώθηση από την επικίνδυνη κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία και τη σχεδόν πλήρη αναστολή των εξαγωγών ρωσικού πετρελαίου, καθώς και το ενδεχόμενο να απαγορευτεί η εισαγωγή του ρωσικού πετρελαίου και φυσικού αερίου από τις ΗΠΑ.

Από την αρχή του 2022 η τιμή του πετρελαίου Μπρεντ έχει αυξηθεί κατά 70% περίπου, όπως και η τιμή του αμερικανικού πετρελαίου. «Σταματήστε να αγοράζετε ρωσικό πετρέλαιο» αξίωσε, στο μεταξύ, χθες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, ο ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα, αντιδρώντας στην αγορά από τη Shell 100.000 τόνων ρωσικού πετρελαίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments