Πολιτική

Ελληνοτουρκικά: Πιθανή συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογάν

Ελληνοτουρκικά: Πιθανή συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογάν
Ελληνοτουρκικά: Πληροφορίες αναφέρουν πως είναι πιθανή μία συνάντηση μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ταγίπ Ερντογάν.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ταγίπ Ερντογάν πρόκειται να έχουν στα μέσα Μαρτίου συνάντηση για τα Ελληνοτουρκικά. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, με αφορμή την επίσκεψη του έλληνα πρωθυπουργού στην Κωνσταντινούπολη, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν, στις 13 Μαρτίου.

Όπως αναφέρεται στα ρεπορτάζ, οι δύο άντρες θα γευματίσουν μαζί, μετά τη λειτουργία, στο Φανάρι. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άλλωστε, έχει αποδεχτεί την πρόσκληση του Οικουμενικού Πατριάρχη για να παρευρίσκεται στο Φανάρι στις 13 Μαρτίου, για τον εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας. 

Τι είχε αναφέρει σε πρόσφατη συνέντευξη του

Στην συνέντευξη του στον Alpha, ο πρωθυπουργός είχε δώσει και το στίγμα των ελληνικών επιδιώξεων από μια ενδεχόμενη, νέα συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν: «…δεν θα έρθει ξαφνικά μια άνοιξη και θα έχουμε ξεπεράσει όλες τις διαφορές μας, αλλά πιστεύω ότι οι συναντήσεις οι οποίες διευκολύνουν στο να εκτονωθεί ένα κλίμα έντασης το οποίο δεν έχει πυροδοτήσει η Ελλάδα, νομίζω ότι μόνο χρήσιμες μπορούν να είναι σε αυτή τη συγκυρία».

Στην Αθήνα θεωρούν ότι η συνάντηση των δυο ηγετών θα μπορούσε να αποτελέσει το έναυσμα για να κατέβουν οι τόνοι αλλά και για να σταματήσει η αναθεωρητική ρητορική. «Να σταματήσουμε να ακούμε αυτές τις αδιανόητες συζητήσεις περί αποστρατιωτικοποίησης των νησιών και περί κυριαρχίας των νησιών που συνδέεται με την αποστρατικοποίηση».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments