Οικονομία

Ουκρανία Ρωσία: Ο Ντράγκι ζητά ταχύτερες κινήσεις από την Ευρώπη έναντι της Ρωσίας

Ουκρανία Ρωσία: Ο Ντράγκι ζητά ταχύτερες κινήσεις από την Ευρώπη έναντι της Ρωσίας

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Ουκρανία Ρωσία: Ταχύτερες κινήσεις από την Ευρώπη έναντι της Ρωσίας ζήτησε ο Μάριο Ντράγκι απευθυνόμενος προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ταχύτερες κινήσεις από την Ευρώπη έναντι της Ρωσίας ζήτησε ο Μάριο Ντράγκι απευθυνόμενος προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Τώρα οφείλουμε να δράσουμε, όλοι μας, με ταχύτητα σε αυτό το σημείο», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός ενόψει της συνάντησής του με την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Αφότου συναντήθηκε με την φον ντερ Λάιεν ο Ντράγκι επεσήμανε ότι η Γαλλία και η Γερμανία έχουν κινηθεί γρήγορα στην επιβολή κυρώσεων έναντι Ρώσων ολιγαρχών, ενώ άλλες χώρες κινούνται πιο αργά.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο και νέων κυρώσεων

Ο ίδιος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής νέων κυρώσεων έναντι της Ρωσίας, ένα σενάριο το οποίο πρόκειται και να συζητήσει με την επικεφαλής της Κομισιόν. Υπενθυμίζεται πως η ιταλική κυβέρνηση το Σάββατο κατήσχεσε βίλες και γιοτ επιφανών προσωπικοτήτων της Ρωσίας συνολικής αξίας 143 εκατ. ευρώ. Τα πρόσωπα αυτά βρίσκονταν βέβαια στη λίστα των κυρώσεων της Ε.Ε.

Ρωσία: Στον “αέρα” η αποπληρωμή των ομολόγων λόγω των κυρώσεων

Σε πολύ δύσκολη κατάσταση βρίσκεται και η ρωσική οικονομία λόγω των επιπτώσεων και των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί μετά την εισβολή στην Ουκρανία. Η ρωσική κυβέρνηση μπορεί να αποπληρώνει τα κουπόνια ομολόγων μέχρι τώρα, αλλά ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι διεθνείς κυρώσεις έχουν «παγώσει» τις πιθανότητες συνολικής αποπληρωμής. Αν και η ρωσική κεντρική τράπεζα υπογράμμισε πως η απαγόρευση μεταφοράς της αποπληρωμής κουπονιών είναι παροδική.

«Τίποτα δεν είναι, πια, σίγουρο», ανέφερε ο Guido Chamorro, στέλεχος της Pictet Asset Management Ltd. «Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει αλλάξει τα πάντα», υπογράμμισε, αυξάνοντας τις εκτιμήσεις του για πιθανότητα default άνω του 50%.

Σοφία Χύτου
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Σοφία Χύτου
Διαπιστευμένη πολιτική συντάκτρια με εμπειρία σε ΜΜΕ, τηλεόραση,ραδιόφωνο, εφημερίδα και digital μέσα. Εξειδίκευση σε πολιτική ανάλυση και συντονισμό πολιτικού ρεπορτάζ. Σπουδές στη Κοινωνική Διοίκηση ΔΠΘ και στη Δημοσιογραφία, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στην επικοινωνία.