Διεθνή

Καντίροφ: Στο πλευρό της Ρωσίας 1.000 Τσετσένοι εθελοντές

Καντίροφ: Στο πλευρό της Ρωσίας 1.000 Τσετσένοι εθελοντές

Πηγή Φωτογραφίας: Defence Net

Καντίροφ: Από την πρώτη στιγμή της ρωσικής εισβολής, ο ηγέτης των Τσετσένων είναι μαζί με τον Βλάντιμιρ Πούτιν.

Ένας από τους δυνατούς συμμάχους της Ρωσίας είναι ο Καντίροφ. Ο ηγέτης της Τσετσενίας, σε μήνυμά του μέσω Telegram, ανέφερε ότι ένας από τους συνεργάτες του- ο Απτί Αλαουντίνοφ- είναι «επικεφαλής 1.000 εθελοντών από τη Δημοκρατία της Τσετσενίας» που βρίσκονται «καθ’ οδόν για να συμμετάσχουν στην ειδική επιχείρηση για την αποναζιστικοποίηση και αποστρατικοποίηση της Ουκρανίας».

Τη Δευτέρα ο Καντίροφ με ανάρτησή του υποστήριξε ότι βρίσκεται στην Ουκρανία, στο πλευρό των ρωσικών δυνάμεων, σε αεροδρόμιο κοντά στο Κίεβο. Πληροφορία που δεν στάθηκε δυνατό να επαληθευτεί από ανεξάρτητες πηγές και έχει αμφισβητηθεί από Ουκρανούς αξιωματούχους.

Οι κατηγορίες απέναντι στον Καντίροφ

Ο Καντίροφ- που κατηγορείται από διεθνείς ΜΚΟ για σοβαρές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τσετσενία- είναι σύμμαχος του Βλαντιμίρ Πούτιν. Υπό τις διαταγές του έχει στρατιωτική ομάδα η οποία έχει κατηγορηθεί για πολλές ωμότητες στην Τσετσενία.

Όταν ξέσπασε ο πόλεμος, κυκλοφόρησαν στα social media φωτογραφίες από πλατεία στο Γκρόζνι- την πρωτεύουσα της Τσετσενίας- όπου βρίσκονταν στρατιώτες που δήλωναν ότι έφευγαν για την Ουκρανία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments