Πολιτική

Μητσοτάκης για εκλογικό νόμο: Τέλος στα σενάρια – Εκλογές την άνοιξη 2023

Μητσοτάκης για εκλογικό νόμο: Τέλος στα σενάρια – Εκλογές την άνοιξη 2023

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Ο πρωθυπουργός έβαλε τέλος στα σενάρια περί αλλαγής του εκλογικού νόμου, αλλά και των πρόωρων εκλογών μιλώντας στο φόρουμ που διοργανώνει ο Οικονομικός Ταχυδρόμος με τίτλο «Ο Κόσμος που Αλλάζει»

Σαφής και ξεκάθαρος ήταν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με τη σεναριολογία περί αλλαγής του εκλογικού, μιλώντας στο φόρμου που διοργανώνει ο Οικονομικός Ταχυδρόμος (ΟΤ) με τίτλο «Ο Κόσμος που Αλλάζει».

«Έχουμε εκλογικό νόμο. Με ρωτάτε αν θα ξαναλλάξω τον εκλογικό νόμο. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Είμαι ένας υπεύθυνος θεσμικός πολιτικός ο οποίος έχει μάθει να πορεύεται με κανόνες» επεσήμανε ο κ.Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια πρόσθεσε πρόσθεσε: «Αλλάξαμε τον εκλογικό νόμο γιατί πιστεύουμε ότι η απλή αναλογική οδηγεί σε ακυβερνησία και εκτιμώ ότι αυτό θα αποδειχθεί μέσα από την κάλπη. Έχουμε εκλογικό νόμο με ενισχυμένη αναλογική, με μπόνους και ξεκάθαρο πήχη αυτοδυναμίας. Αυτό τον στόχο θα διεκδικήσουμε. Μακάρι να μην έπρεπε να περάσουμε αυτή την περιπέτεια. Και σίγουρα αυτό δημιουργεί μια μικρή αστάθεια 2-2,5 μηνών. Γι ‘αυτό είναι υπεύθυνη η προηγούμενη κυβέρνηση η οποία άλλαξε τον εκλογικό νόμο».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments